Last news in Fakti

13 Януари, 2019 10:03 1 691 0

Ливърпул успя да се съвземе

  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • висша лига-
  • салах-
  • брайтън

"Мърсисайдци" записаха победа над Брайтън след загубата от конкурента си Манчестър Сити

Ливърпул показа, че загубата от Манчестър Сити с 1:2 в 21-ия кръг на Висшата лига не е повлияла на тима и неговото желание за титла в шампионата. Мърсисайдци спечелиха гостуването си на Брайтън с 1:0. За успеха, който дойде през втората част, точен бе Мохамед Салах от дузпа в 50-ата минута.

Първото полувреме на "Амекс Стейдъм" премина под диктовката на гостите от Мърсисайд. Най-чистото положение за тях дойде в 10-ата минута, когато Анди Робъртсън пусна страхотен пас към Роберто Фирмино в наказателното поле, но нападателят се размина и не успя да засече топката във вратата на "чайките".

През втората част гостите излязоха решени да отбележат ранен гол, с който да успокоят нещата на терена, и в 50-ата минута Мартин Монтоя повали Мохамед Салах в наказателното поле. Съдията посочи бялата точка, а именно потърпевшият египтянин застана зад коженото кълбо и отбеляза за 1:0.

Около 8 минути след попадението на "червените", Брайтън бе близо до това да изравни. Паскал Грос стигна до прекрасно подаване в наказателното поле на гостите, но изстрелът му бе блокиран.

В минутите до края "чайките" опитаха всячески да стигнат до равенството, но мърсисайдци се защитаваха добре и не допуснаха по-сериозни положения пред своята врата, запазвайки крайното 1:0.

С победата Ливърпул събра 57 точки на върха във Висшата лига, като се намира на 7 и 9 пункта пред втория Ман Сити и третия Тотнъм. Брайтън от своя страна е 13-и с 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА