Last news in Fakti

13 Януари, 2019 15:06 894 0

Атлетико Мадрид излъга Леванте

  • атлетико мадрид-
  • леванте-
  • гризман-
  • дузпа

"Дюшекчиите" победиха с минималното 1:0

Атлетико (Мадрид) победи госта си Леванте в двубой от 19-ия кръг на испанското футболно първенство. Домакините се наложиха с 1:0, с попадение на Антоан Гризман от дузпа през второто полувреме.

През първото полувреме гостите не стигнаха до нито една по-сериозна опасност пред вратата на съперника си.

За сметка на това Коке, Гризман и Партей не спираха да тормозят защитата на Леванте, изпробвайки реакциите на вратаря на тима при всяка удобна за това възможност.

Коке дори се добра до отбелязване на попадение, отборът му се зарадва подобаващо, Диего Симеоне също побърза да триумфира, но след като двата състава се насочиха към терена, главният съдия получи знак, че ще трябва да използва системата за видеонаблюдение.

На първо време не стана ясно каква е конкретната причина за това, но след допитването до технологията ВАР, главният съдия реши да не признае гола за "дюшекчиите". Причината - извършено нарушение в хода на головата атака на мадридчани.

През второто полувреме домакините продължаваха все така упорито да притискат опонента си.

С пропуски се отличиха Хуанфран, Коке и Партей, но топката така и не влизаше в мрежата на Леванте.

В 57-ата минута бранител на Леванте игра с ръка в наказателното поле на тима си и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Антоан Гризман, който не сгреши, вкарвайки топката в мрежата.

Двадесет минути преди края пък спасяване на Облак запази актива от точки за Атлетико, след изстрел към вратата от близка дистанция.

В самия край на срещата появилият се като резерва Тома Лемар можеше да удвои преднината на столичани, но не успя да намери очертанията на целта при отлична ситуация в полза на тима на Симеоне.

Така или иначе, въпреки триминутното продължение на двубоя, до отбелязването на нови попадения така и не се стигна.

Успехът изкачи столичани на две точки зад лидера в подреждането Барселона, който обаче все още не е изиграл двубоя си от текущия кръг.

Леванте е в средата на класирането, като остава без победа вече в 5 поредни мача от Ла Лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА