27 Януари, 2019 11:26 1 038 0

Дузпи зарадваха Спортинг във финала срещу Порто (ВИДЕО)

  • футбол-
  • купата на португалия-
  • спортинг лисабон-
  • порто

Финалният сблъсък се игра на стадиона в Брага

Дузпи зарадваха Спортинг във финала срещу Порто (ВИДЕО) - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В драматичен финал за Купата на Лигата в Португалия Спортинг (Лисабон) се наложи над Порто след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши 1:1, като "зелено-белите" изравниха във втората минута на добавеното време с попадение от дузпа на Баст Дост. При наказателните удари за определяне на крайния победител пропуски на Едер Милитао, Ернани и Фелипе провалиха "драконите".

Финалният сблъсък се игра на стадиона в Брага. Спортинг достигна до него, след като победи с дузпи именно Брага, а Порто елиминира на полуфиналите Бенфика.И двата тима излязоха пределно мотивирани да добавят още едно отличие във витрината си. Първата интересна ситуация беше пред вратата на Икер Касийяс, но Луиш Нани стреля в аут. В 38-ата минута перфектно центриране от десния фланг намери Андре Перейра в наказателното поле, но неговият удар с глава беше неточен. В самия край на полувремето Бруно Фернандеш шутира покрай гредата от фаул.

Порто имаше надмощие в началото на втората част, когато вратарят на Спортинг Ренан Рибейро спаси удар с глава на Фелипе. В 79-ата минута далечен изстрел затрудни стража на "лъвовете", който изпусна топката пред себе си и Фернандо даде аванс на Порто. Спортинг не се предаде, а Нани стана много опасен по лявото крило. В добавеното време Оливер Торес изрита съперник в наказателното поле и реферът даде дузпа за тима от Лисабон. Бас Дост с мощен удар под гредата изравни и всичко трябваше да се реши при дузпите.

Алекс Телес беше точен за Порто при първото изпълнение, но Милитао и Ернани пропуснаха. За Спортинг единственият пропуск направи Себастиан Коатес. Нани не сбърка, а след това Фелипе разтресе напречната греда и отприщи радостта в зелено-бяло.

Купата на Лигата в Португалия се провежда от 2007 година. Рекордьор е Бенфика със 7 трофея, Спортинг вече има два, а Порто никога не е печелил купата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА