Last news in Fakti

28 Януари, 2019 10:55 1 119 1

Лудогорец ще продава в Швеция

  • махлангу-
  • лудогорец-
  • швеция-
  • трансфер

Мей Махлангу не успя да се впише в шампиона на България

Българският шампион Лудогорец може в скоро време да стартира преговори с шведски отбори. Причината е трансфер на националът на ЮАР Мей Махлангу, пише „Меридиан Мач“. Интерес към африканеца има от няколко клуба от първенството на скандинавската държава, а според запознати става дума за Йостерсунд и Хелзингборг.

Махлангу, който беше привлечен в Лудогорец през лятото от Динамо (Букурещ), не е непознато име в Швеция. В периода 2008-14 той играе за Хелзингборг, Хаселхолм и ИФК Гьотеборг. През 2011 година става футболист №1 в шампионата. С Хелзингборг има една шампионска титла, две купи на Швеция и две суперкупи на страната.

В момента в Лудогорец изобилства от вътрешни халфове. След трансфера на Серкан Юсеин, те са вече 7 човека и бройката включва още Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Яцек Горалски, Анисе Абел, Лукас Саша и Махлангу.

Южноафриканският полузащитник не може да премине в първенство, което се провежда в цикъл "есен-пролет", защото през този сезон вече има мачове за Динамо (Букурещ) и Лудогорец. Шведската лига обаче се провежда във формат "пролет-есен" и там трансфер е напълно възможен. Първенството започва в края на март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    0 0 Отговор
    Ще има новина, ако от има проявен интерес от шведски отбор/и, иначе статията е напълно безсмислена...