Last news in Fakti

31 Януари, 2019 13:02 2 086 5

Стоичков: Бербатов е велик футболист

  • стоичков-
  • хвалба-
  • бербатов-
  • пример-
  • подражание-
  • футбол-
  • манчестър юнайтед-
  • приятелство

"Той е пример за подражание от страна на младите", заяви Камата

Най-успешният български футболист Христо Стоичков коментира с уважение Димитър Бербатов пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед. Поводът беше 38-ия рожден ден на бившия нападател на „червените дяволи“. Камата говори пред клубната медия на английския клуб при посещението си на базата в Карингтън.

"Димитър е футболист, когото оценявам наистина високо. Бях с него в националния отбор. Той е много скромен, земно момче, истински борец и човек, който влезе в историята на българския футбол. Много млад игра за ЦСКА, а след това бяха трансферите в Байер (Леверкузен), Тотнъм и Юнайтед, разбира се.“

„Стъпка по стъпка постепенно стана велик футболист. За мен Димитър беше модел на подражание от други млади български футболисти - Стилиян Петров, Мартин Петров, Валери Божинов. Младите момчета, които отидоха да играят в английския футбол.

Много се радвам, тъй като имах много близки отношения с Бербатов, Стилиян и Мартин Петров. Работех с тях, когато бях селекционер на националния отбор на България. За мен беше лесно да съм край тях, да им бъда треньор и заедно да изпитаме хубави емоции във футбола.“

„Бербатов беше ключов играч в Англия. Стана голмайстор на Висшата лига, нали? Да спечелиш титлата и купите е голямо постижение. Впечатляващо, тъй като той има дом в Манчестър, тук го обичат и заедно прекарваме доста време“, коментира Камата пред сайта на Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    8 11 Отговор
    Хаха! Имаш предвид велик гурбетист. Ако наистина беше толкова скромен колкото го представяш щеше да играе за националния отбор, а не да го е страх да не се контузи и да не може да печели мръсни пари от топленето на чужди резервни скамейки.

    Коментиран от #2

  • 2 Бербата

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Не си прав, човека разсъждава правилно и аз да съм футболист, и мен ще ме е страх да играя тук при тези, където чупят крака и после кариерата на кино, освен да се псуват на маке друго незнаят. Предпочита да развива таланта си другаде, да показва футбол, бъди сигурен, а това че топли резервата е друг въпрос, добре се чувства, цъка си пари боли го *** :)
  • 3 миш

    0 8 Отговор
    Може да е много добър футболист, но великите футболисти в историята не са чак толкова много,дори Стоичков не е от тях,дори да е по-добър от Бербатов.
  • 4 Язък отидоха зян

    1 1 Отговор
    На колко Световни първенства игра Барбуков на зеро - 0
    На колко Европейски първенства игра на едно -1
    За мен това е проваленото поколение на България по футбол само за собствената паница гледаха и националния отбор кучета го яли!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.