Last news in Fakti

12 Април, 2012 11:43 889 0

Контузия пречи на завръщането на Назарян

  • назарян-
  • борба-
  • квалификация-
  • контузия-
  • завръщане-
  • тетевен-
  • ганев-
  • молдова
Контузия пречи на завръщането на Назарян - 1
Снимка: БГНЕС
Дългоочакваното завръщане на тепиха на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян се отлага, поне засега. Именитият ни борец в класическия стил възнамеряваше да стартира на олимпийската квалификация “Зона Европа” от 20 до 22 април в столичната “Арена Армеец”, но получи разтежение в лакътя, пише “Труд”. Вече 10 дни Назарян не тренира и прави интензивни процедури за възстановяване.
 
“Значително съм по-добре, но още имам болки в ръката - заяви шампионът. - И за турнира в София няма да съм готов, но има още две състезания, на които ще се печелят квоти. Ще се готвя за тях.”
 
Завръщането на Назарян е особено любопитно, след като специално за квалификацията той свали повече от 20 кг и декларира намерението си пак да се бори, въпреки че се бе отказал от спорта. Така Назарян ще пропусне преборванията днес в Тетевен за определяне на състава за битките в “Арена Армеец”.
 
Друг шампион, но в свободния стил, също се бори с травма. Златният медалист от световното през 2010-а Михаил Ганев (84 кг) не тренира от седмица. Той е с травма в кръста. Все пак от треньорския щаб се надяват Ганев да се възстанови за квалификацията. Отборът ни е на лагер в комплекс “Диана”, съвместно с националите на Молдова.
 
За надпреварата са заявени над 360 състезатели от 36 държави, като само финалистите в 18-те категории на трите стила ще спечелят квоти. Заради голямата важност БФ по борба реши входът през трите дни да е с безплатни пропуски, които ще се получават от касите на залата и НДК.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА