Last news in Fakti

21 Април, 2019 14:59 1 948 0

Лудогорец с важна крачка към титлата

  • бг футбол-
  • първа лига-
  • лудогорец-
  • ботев пловдив

 "Орлите" взеха надмощие и победиха Ботев Пловдив с 3:0

Отборът на Лудогорец записа класическа победа с 3:0 над Ботев (Пловдив) в среща от 30-ия кръг в Първа лига. Головете за "орлите" бяха дело на Драгош Григоре, който се разписа от дузпа, и Якуб Шверчок, който пък отбеляза две попадения.

Преди началото на мача, голмайсторът на разградчани Клаудиу Кешеру получи специална фланелка и плакет за отбелязаните си 100 попадения с екипа на шампионите. Радостта му обаче бе помрачена в 22-ата минута, когато беше принудително заменен от Якуб Шверчок, след като получи травма и медицинският щаб реши да не рискува здравето му.

В четвъртата минута, Сисиньо успя да се прокрадне между защитата на "канарчетата" и стреля към вратата, като първоначално Костадин Ничев изчисти топката, която беше в малкото наказателно поле, но при добавката се наложи и Даниел Кайзер да се намеси, изчиствайки в корнер. Малко след това, Кешеру засече центриране в пеналта и с глава стреля към вратата, но топката премина встрани от нея. Последва и рутинно спасяване за Даниел Кайзер, който с лекота улови топката след опит на Светослав Дяков.

В 36-ата минута, "орлите" получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Даниел Кайзер извърши нарушение срещу Марселиньо. Вратарят се хвърли за топката, но закъсня с намесата си и повали на тревата футболиста на разградчани. С изпълнението на дузпата се нагърби Драгош Григоре, който не сбърка от бялата точка — 1:0.

В 42-ата минута, Костадин Ничев овладя топката след изпълнение на корнер, и с удар стил "задна ножица" опита да изненада Пламен Илиев, но изпрати кълбото встрани от целта. Малко преди края на първите 45 минути, влезлият като резерва Якуб Шверчок удвои преднината на шампионите. Нападателят се възползва от грешка в отбраната на "канарчетата", технично преодоля и Даниел Кайзер и мушна топката в опразнената мрежа — 2:0. Така "зелените" се оттеглиха на почивка с два гола аванс пред своя съперник.

Второто полувреме бе далеч по-скучно и безидейно и от двете страни. Първата по-интересна атака дойде чак в 75-ата минута. Тогава Сисиньо и Андриан Попа разиграха топката около наказателното поле, след което румънецът я пусна към точката за дузпа, където беше засечена от Якуб Шверчок. Нападателят обаче не успя да я насочи добре и тя излетя в аут. Малко след това, Марселиньо също пробва да реализира, но неуспешно.

В самия край на срещата, Якуб Шверчок отбеляза втория си гол в мач и оформи класическото 3:0 в полза на "орлите". Марселиньо изведе нападателя на много добра стрелкова позиция, а той остана очи в очи с Даниел Кайзер и не сгреши, реализирайки с диагонален удар.

След тази победа, Лудогорец дръпна с пет точки на върха в Първа лига, докато Ботев (Пловдив) е с 47 на четвъртото място, но "канарчетата" вече мислят за предстоящия втори полуфинален сблъсък с ЦСКА за Купата на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА