Last news in Fakti

9 Май, 2019 13:58 2 266 0

УЕФА въвежда изпадащи и влизащи в Шампионска лига

  • уефа-
  • шампионска лига-
  • влизащи-
  • изпадащи-
  • промяна-
  • награден фонд

Футболната централа ще прави големи промени по формата на турнира

УЕФА въвежда изпадащи и влизащи в Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА планира да въведе влизащи и изпадащи отбори, както и места за още тимове в Шампионската лига, е част от визията за промени в европейските клубни турнири. Президентът на организацията на Европейските футболни лиги (ЕФЛ) Ларс-Кристер Олсон заяви, че хора от висшите етажи на УЕФА са предложили идеята на среща днес. Въпросните промени са част от дългосрочен проект за смяна на формата и разпределението на наградния фонд, като ефектът трябва да бъде видим от 2024-а година.

Организацията на Лигите е имала съвместни разговори и работи заедно с Европейската клубна асоциация, за да имат идеите им по-голяма тежест пред УЕФА. Олсон уточни, че една от коментираните теми е въвеждането на влизащи и изпадащи отбори в трите европейски клубни турнира (Шампионска лига, Лига Европа и бъдещата Лига Европа 2). Как точно ще бъдат формирани конкретно тези предложения ще стане ясно най-рано на 17-и май, когато 55-те футболни федерации от Европа се събират на редовен конгрес в Будареща. Поради тази причина норвежецът отказа да влезе в детайли, но добави, че ще има шансове за повече отбори във всяко едно състезание.

Предполага се, че самото влизане и изпадане може да става на базата на резултатите в Европа, но също така и на базата на представянето в местното първенство, като зависи и колко е силно самото локално първенство.

"Ако към момента 80 отбора участват в груповата фаза на всеки клубен турнир, то към 2021-а година те ще бъдат 96, предполага Андреа Аниели- президент на Ювентус и на Европейската клубна асоциация.

"Когато правиш нова система на континентален турнир и взимаш елементи от местните първенства, трябва да се съобразиш с всички характеристики и особености, предполага Олсон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА