10 Май, 2019 15:28 1 792 1

Пенсионер обвини клуб от Висшата лига в плагиатство

  • уулвърхемптън-
  • съд-
  • дейвис-
  • обвинение-
  • емблема-
  • плагиатство

Питър Дейвис измислил емблемата на Уулвърхемптън

Пенсионер обвини клуб от Висшата лига в плагиатство - 1

Британският пенсионер Питър Дейвис обвини клуб от Висшата лига в кражба, информира „Скай Спортс“. Дейвис, който скоро трябва да навърши 70 години, е завел дело срещу Уулвърхемптън заради емблемата на тима.

Според информацията, пенсионерът твърди, че е нарисувал изображението с глава на вълк в шестоъгълник още като ученик. Рисунката е направена през 60-те години на ХХ век като част от конкурс на художествена галерия в Уулвърхемптън.

Питър Дейвис заявил в иска си, че идеята му за такава картинка дошла, след като учителят му по математика поискал нагледно изобразяване на теоремата на Паскал от проективната геометрия.

Пред съда британецът претендира, че е регистрирал логото като патент през 2016 година. Очаква се в следващите четири дни да има съдебно решение, което да установи дали претенцията на Дейвис е основателна.

Уулвърхемптън използва въпросното лого от 1979 г., а дизайнът е на Йън Джексън. През 2002 година емблемата е осъвременена от Джонатан Ръсел. Дейвис е посочил, че още през 1979 г. е написал писмо с претенциите си до Уулвърхемптън, но не е получил отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 1 Отговор
    И там пенсиите са изкукали, ама в обратната посока - гледат да прибират а не хвърлят пари от балкона