26 Юни, 2019 13:02 10 096 10

Сър Алекс: Съжалявам за Бербатов

  • бербатов-
  • финал-
  • шампионска лига-
  • фъргюсън-
  • манчестър юнайтед-
  • съжаление

Легендарният треньор разкри, че му е тежко, че е оставил българския нападател извън финала на ШЛ през 2011-та

Сър Алекс: Съжалявам за Бербатов - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният шотландски мениджър сър Алекс Фъргюсън призна две от най-големите си грешки, които е допуснал като мениджър на Манчестър Юнайтед за период от 27 години. Една от тях е свързана с българския нападател Димитър Бербатов и изключването му от групата за финала в Шампионската лига срещу Барселона през 2011 година. Другата е за същото, но с потърпевш Джи Сун Парк през 2008 година на финала срещу Челси.

"Да спечелиш европейка клубна титла е нещо фантастично. Разполагах с наистина невероятен състав от играчи, дори и резервите. Със страхотно присъствие и добър, страхотен състав. Моят проблем е за финала през 2008 година, дори съжалявам за това решение, когато оставих Парк извън групата. Той имаше невероятна роля и това е големият проблем на тези финали”, заяви легендата.

„През 2011 година на "Уембли" сторих същото и с Димитър Бербатов, а той го прие много зле. Не го заслужаваше. Нито един играч не заслужава да бъде оставен извън финала. Затова и на всички европейки семинари за треньорите опитваме да въведем да има 11 резерви", добави шотландецът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    66 1 Отговор
    Наистина трябва да съжалява. Бербатов беше в най добрата си форма и номер едно голмайстор на Висшата лига. По това време нямам пропуснат мач на Ман. Юнайтед. Роналдо и Бербатов бяха добър тандем и още помня Берба спина, все едно беше вчера.

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 ДДРОнег

    44 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Бербатов стана Голмайстор на Висшата лига с ПОЛОВИНАТА играни мачове, а ако беше играл всичките, нямаше стигане !!! А дъвката да каже все пак, щом е решил да се извинява, защо е решил така !!!
  • 3 ххх

    44 6 Отговор
    Сър-а тогава много се издъни, че пусна онова пишлеме Чичарито. Ставаше въпрос не за някой мач от висшата лига а за финал на ШЛ, там краката на неопитните (какъвто беше Чичарито) почват да треперят, на подобни мачове трябва да се пускат калени играчи и Берба тогава беше по-добрия избор.
  • 4 Нещо си я объркал

    11 19 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    точно 3 дни преди финала поиска да му увеличат заплатата! Айде да си казваме истината!
  • 5 Ники

    19 13 Отговор
    Момчета .. ако трябва да сме реалисти ... сезона за Бербатов беше малко спорен ... той реално никога не е бил твърд титуляр ... вкара 5 гола .. на блекбърн ... и за това стана голмайстор с 20 гола поделено с Тевез ... проблемът беше че не беше много постоянен ... имаше супер мачове ама и бая такива дет все едно го нямаше , последните мачове се разцепиха да му подават да вкара още 1 да мине Тевез и така и не вкара ... иначе решението му да не го вземе в групата е странно ... защото в резервите няма нападател ... ма ние не знаем какво е било положението де .. как се казва може да са се скарали ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 И те така....

    2 0 Отговор
    Било каквото било... Берба си остава един от най-големите.
  • 8 ...

    0 3 Отговор
    Бербатов не е играч за големи мачове и затова Фъргюсън го махна.
  • 9 В е л и к и я

    3 1 Отговор
    Няма как да е постоянен в състав в който са платили рекордна сума за него но дъртия изкуфелник не го държи постоянен титуляр .. Бербатов е много раним в това отношение и не може да подържа постоянна форма като пропуска мачове заради онова хюмне Чикиджиито .. .. тук идва и грозния Руни който е ревал на съра че Бербатов го засенчва и това също има значение .. На Бербатов по това време са завиждали всички , дори и Роналдо ..Бербо беше в топ 3 по популярност в ..СВЕТА ,, знаете кои са другите двама .. !
  • 10 Охх великия

    1 1 Отговор
    Ейй "великия"дърт изкуфелник е баба ти...