1 Юли, 2019 10:25 1 232 1

Испания спечели европейското първенство по футбол за младежи

  • испания-
  • шампион-
  • европейско първенство-
  • финал-
  • германия

Победа с 2-1 над Германия донесе успеха на иберийците

Испания спечели европейското първенство по футбол за младежи - 1

Испания е новият европейски шампион за младежи. На финала в Удине съставът на Хосе Луис де ла Фуенте победи с 2:1 Германия и си отмъсти на Бундестима за поражението с 0:1 в спора за титлата преди две години. Фабиан Руис откри резултата в 7-ата минута, а в 69-ата Дани Олмо затвърди успеха на иберийците. Германия отбеляза почетно попадение чрез Надим Амири в 88-ата минута, предава sportal.bg.

Испания стартира турнира със загуба от домакина Италия (1:3), но след това доминираше срещу всеки от съперниците си. В груповата фаза Ла Роха се справи с Полша и Белгия, на полуфиналите разгроми с 4:1 Франция, а днес триумфира и във финалния сблъсък.

За последно Испания беше на върха в тази възрастова група през 2013 година, когато на финала надви Италия. Титлата е пета за "фуриите", а толкова имат само италианците. Германия остана с две първи места.

За най-добър играч на турнира беше избран Дани Себайос, а голмайстор стана Лука Валдшмит със 7 попадения. Новите шампиони бяха наградени от Андреа Пирло.

Испанците започнаха със самочувствие и продължителни комбинации. Те успяха да поведат още при пъвата си опасна атака и това им даде голямо предимство. Микел Оярсабал подаде на Фабиан Руис, който технично напредна и с перфектно насочен удар не остави шансове на Александер Нюбел.

Най-спорният момент в мача беше в средата на първото полувреме, когато капитанът на Испания Хесус Вайехо извърши брутално нарушение срещу Валдшмит, но въпреки че използва помощта на ВАР, реферът Сърджан Йованович му показа само жълт картон.

Германците бяха по-активни в минутите преди почивката, но така и не затрудниха сериозно вратаря на Испания Антонио Сивера. Фабиан Руис пък можеше да вкара втори гол за иберийците.

След подновяването на играта Германия вдигна оборотите. Отборът на Щефан Кунц организира няколко интересни атаки, но те не завършиха с изравнителен гол. Вместо това, в 69-ата минута грешка на Нюбел подпечата успеха на Испания. Вратарят на Шалке 04 реагира лошо след удар на Фабиан Руис, а притичалият Олмо технично вкара за 2:0.

Испанците удариха и една греда, но Германия не се предаде. В 88-ата минута Амири отправи далечен удар, който леко рикошира от противников футболист и влетя във вртата, пазена от Сивера.

Съдията даде само три минути продължение, а в тях не се случи нищо интересно и Испания спечели петата си европейска титла.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Гешев

    1 0 Отговор
    В България футбол отдавна няма.