2 Юли, 2019 16:56 1 706 4

Официално: Божинов се раздели с Левски

  • божинов-
  • ботев враца-
  • левски-
  • заплати-
  • задължения-
  • раздяла

Нападателят ще прибере три от полагащите му се 12 заплати

Официално: Божинов се раздели с Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят Валери Божинов официално разтрогна с Левски. 33-годишният футболист днес подписа всички документи в офисите на клуба, като вече не е обвързан със "сините". Бившият играч на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон) и Партизан получи общо три заплати от полагащите му се 12, за да разтрогне по взаимно съгласие, след като контрактът му беше до 30 юни 2020 година. Божигол, който класира 26-кратните шампиони в Лига Европа с победното си попадение на баража с Етър (1:0), не се пазарил с клуба, въпреки че последният му гол за Левски вкара в касите на клуба близо 450 000 лева.

"Левски ми е на сърцето. Не ми беше приятно, че трябваше да си тръгна така, но още повече от това, че се пишеше в медиите, че съм бил в конфликт с ръководството или се пазарим за пари. Няма нищо вярно. Павел Колев и Ивайло Петков имаха много работа, като изпълнителният директор ми даде бележка да тренирам с Ботев (Враца) до 30 юни и заминах на лагер. Иначе можеше да сме приключили още преди 10-15 дни. Сега вече официално си стиснахме ръцете.

Искам да благодаря на любовта на феновете, която ми беше демонстрирана тази пролет, а и не само. Много ми пишат и подкрепят, след като стана ясно, че няма да остана на "Герена". Не се сърдя на никого. Извинявам се на нашите привържениците, че не им донесохме повече радост. Казвам нашите, защото винаги ще съм левскар. Вярвам и се надявам, че скоро ще дойдат по-добри дни за Левски. Дано скоро тимът стане шампион. Най-вече заради феновете, които са най-добрите в България. Това го разбрах още в първия ми престой, когато станах част от 100-годишнината на клуба. Нощ, която няма да забравя никога. Тогава Левски влезе в сърцето ми. Пожелавам на "сините" фенове да имат много такива вечери, ще им стискам палци, където и да съм. Стискам палци на отбора да се представи добре в Европа и да донесе радост на Синя България", сподели Божинов пред Sportal.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    8 1 Отговор
    Божинка , довечера вкарай гол на Николетка - вратата ѝ е широчка!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Фен на олигофрен

    1 0 Отговор
    А сега накъде?
  • 4 Луд

    1 0 Отговор
    Автора не е постъпил коректно при изброяването на бившите отбори.Ботев Враца къде е?