3 Юли, 2019 11:28 1 118 1

Федерер с леки проблеми, но продължава напред

  • федерер-
  • уимбълдън-
  • изненада-
  • харис-
  • тенис

Маестрото "подари" първия сет на Лойд Харис, но после взе своето

Федерер с леки проблеми, но продължава напред - 1
Снимка: БГНЕС

8-кратният шампион на “Уимбълдън” Роджър Федерер очаквано се класира за втория кръг на “Уимбълдън”, но изненадващо швейцарецът загуби първия си сет в тазгодишното издание на турнира от “Големия шлем” в Лондон. 37-годишният Федерер все пак не допусна сензация и победи южноафриканеца Лойд Харис с 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

22-годишният дебютант на “Уимбълдън” Харис започна изненадващо уверено и спокойно мача, като сервираше отлично, а в шестия гейм дори успя да стигне до точка за пробив и я реализира. Малко след това брейкът бе затвърден и 193-сантиметровият южноафриканец поведе с 5:2. Федерер пък сякаш не изглеждаше напълно готов за битка в първата част. При 5:3 заемащият 86-о място в световната ранглиста Харис сервираше за първия сет. При 30:40 той отрази брейкпойнт, след като надигра именития си съперник с чудесен удар по обратния диагонал. Секунди по-късно Харис се пребори за сетбол и го реализира - 6:3.

Във втория сет картината на централния корт започна сериозно да се променя. Федерер влезе в ритъм, а съперникът му не успя да задържи нивото си от първата част. Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” се сдоби с три поредни точки за пробив в четвъртия гейм. Харис първоначално не трепна и отрази първите две - 30:40. При следващото разиграване Харис имаше предимство, но допусна лека грешка от форхенд, като изкара топката в аут и това означаваше брейк за Федерер. Опитният швейцарец бързо затвърди пробива и поведе с 4:1, а в следващите две гейма загуби само точка.

В третата част Федерер отново направи ранен пробив и това му помогна да поведе с 3:1. В седмия гейм швейцарецът реализира нов пробив, а след това с помощта на началния си удар затвори частта с 6:2. След края на третия сет Харис поиска да бъде повикан физиотерапевт на корта заради болки в левия крак. В четвъртия сет Роджър отново поведе с 3:1 след ранен брейк, а малко след това направи пореден пробив, този път за аванс от 5:2. С лекота швейцарецът затвори сета с 6:2 и си гарантира участие във втори кръг, където чака 169-ия в света британец Джей Кларк или американския квалификант Ноа Рубин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецо

    2 0 Отговор
    Голям е Федерер, много голям!!!