18 Август, 2019 12:42 1 022 1

Сребро за ансамбъла ни в Минск (ВИДЕО)

  • сребърен медал-
  • световмна купа-
  • многобой-
  • художествена гимнастика-
  • ансамбъл-
  • минск-
  • ансамбъл по художествена гимнастика

Нашите стигнаха само до сребро, въпреки безупречното си представяне

Сребро за ансамбъла ни в Минск (ВИДЕО) - 1
Снимки: Facebook/БФХГ

Българският ансамбъл по художествена гимнастика грабна сребърен медал в многобоя на Световната Чалъндж Купа, която се провежда в Минск, Беларус.

Българските момичета демонстрираха композиция, идея, стил, класа, присъствие на килима

Ансамбълът на България в състав: Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова се представи отллично. Момичетата на старши -треньора Весела Димитрова и помощник - треньора Михаела Маевска играха без грешка и в двата дни и показаха на всички - специалисти, съдии, конкуренция и фенове какво означава на практика този спорт.

Българските момичета демонстрираха композиция, идея, стил, класа, присъствие на килима. За съчетанието си с 5 топки вчера нашите момичета получиха оценка от 28.850, а днес в съчетанието с три обръча и 2 чифта бухалки бяха оценени с 28.800 и така със сбор от 57.650 т. се окичиха със сребърните медали.

Първи е отборът на Русия със сбор от 59.050 (29.200 и 29.850 ....) , трети са домакините от Беларус със сбор от 57.450 т. ( 28.750 и 28.700).

Сребро за ансамбъла ни в Минск (ВИДЕО)

Ето как коментира представянето на момичетата ни президентът на БФХГ Илиана Раева:

"Фантастична и силна България днес!

Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя днес на световната купа в Минск. Българките бяха единственият отбор, който изигра безгрешно своите композиции! Диамантите ни играха по-уверено отвсякога! Показаха невероятна класа, характер и зрелищен спектакъл! При такова напрежение, при такава жестока конкуренция, лъвиците на Весела Димитрова излъчваха завидно хладнокръвие и спокойствие. Българският ансамбъл беше безапелационно най-силният отбор на тази световна купа. Утре и следващата купа, и на световното в Баку, и на ОО в Токио, просто трябва да играят така - уверени, концентрирани, зрелищни и смели!

Обичам ви!"

Днес по програма има два финала при ансамблите плюс три за Боряна Калейн.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    В ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ ПИШЕ ИМЕТО УКРАЙНА- ПО ЗАПОВЕД НА САЩ ... ТА ЗАТОВА УЕФА НАРЕДИ НА СЪДИИТЕ СИ- ДА ПРОДЪЛЖИ -ЗОРЯ-ЛУГАНСК В "БИТКАТА" С ЦСКА !!!!!!!!! А РУСИЯ ПРОСТО ПЛАЩА -МАКАР,ЧЕ СА ВЪРХА НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА !!!!!!