Last news in Fakti

23 Септември, 2019 15:50 2 966 4

Най-добрата българка във фехтовката с ново отличие

  • фехтовка-
  • йоана илиева

Йоана Илиева завоюва бронзов медал на силен международен турнир в Пловдив

Най-добрата българка във фехтовката с ново отличие - 1
Снимка: Българска федерация по фехтовка

Най-добрата ни фехтовачка, 18-годишната Йоана Илиева, спечели бронзов медал на международния сателитен турнир по сабя, който се проведе в събота и в неделя в Пловдив. Носителката на Световната купа за девойки до 20 години за 2019 и бронзова медалистка от шампионата на планетата за кадети и младежи в Полша взе две точки за световната ранглиста в сериозна конкуренция на топ състезатели от цял свят.

Конкуренцията беше сериозна - участваха 12 жени от първата стотица на световната ранглиста. Много добро впечатление направиха младите ни надежди - 16-годишната Белослава Иванова и 13-годишната Калина Атанасова, които се класираха 23-а и 31-а, предаде Sportal.bg.

Златния медал спечели Лика Жиешвили от Грузия, второто място остана за Анна Башта от Азербайджан, а Йоана подели третото място с Ирина Шчукла от Турция.

При мъжете от българите най-добре се представи Иван Мандов, който завърши седми.

Първото място в надпреварата при мъжете спечели деветият в световната ранглиста Сандро Базадзе от Грузия. Сребърният медал взе Джеймс Хънибоун от Великобритания, а третото място си поделиха Енвер Йълдъръм от Турция и Алберто Арпино от Италия.

Следващото голямо състезание за българските фехтовачи е Европейската купа за кадети на 5 и 6 октомври в Гьодьольо (Унгария). В надпреварата ще участват 19 момчета и момичета от националния ни отбор за кадети и кадетки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хоминид

    3 1 Отговор
    Браво на момичето,браво!
  • 2 Изумен.

    1 2 Отговор
    Бре че голяма уста има тая може да налапа 5, 6 рапири едновременно.

    Коментиран от #4

  • 3 2594

    1 0 Отговор
    Какво става с Панчо Пасков?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.