Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 13:16 1 641 1

В Австрия: Щурм скоро не е имал играч като Десподов

  • щурм грац-
  • десподов-
  • медии-
  • похвала-
  • анализ-
  • форма

Австрийските медии похвали сериозно българския футболист

В Австрия: Щурм скоро не е имал играч като Десподов - 1
Снимка: БГНЕС

Австрийските медии направиха анализ на изминалите мачове от местната Бундеслигата, а акцент имаше и върху дуела на Щурм (Грац) срещу Адмира (Вакер), спечелен от „черните” с 4:1. Пореден силен мач за Щурм изигра българинът Кирил Десподов, който асистира веднъж и бе особено деен за отбора на Нестор Ел Маестро.

Sky в Австрия даде оценка приблизително 5,50 по шестобалната българска система за оценяване. Изданието подаде 1,61 за изявите на българина срещу Адмира. За играч на мача бе определен Отар Китейшвили, който бе оценен с 1,57.

„Новият футболист на Щурм – Десподов, е ясно, че ще се нуждае от време на адаптация. Въпреки това той вече загатна какво може да даде на новия си отбор с невероятната си здравина и дисциплина. Такъв футболист в Грац не бяха виждали от дълги години. Десподов загатна ясно някои красиви футболни акценти във футболния ден. Не спря да тича по крилата, като не остави никакви шансове на противника. Българинът придава голяма скорост на отбора, а също така разполага с добър изстрел и резултатност. Неговата асистенция за Отар Китейшвили бе „черешката” за неговата игра. Единствената критика остава, че през втората част не продължи с тази си активност, но акцентираме, че той още не е в оптимален футболен ритъм. Да, този път не спечели приза за „Играч на мача”, но ако продължава така, със сигурност ще го вземе съвсем скоро”, пише австрийското издание.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи.

    3 7 Отговор
    Колко ви плащат да пишете за тая муха без глава ? Още малко , ако полъжете и ще си помисля , че не съм гледал мачовете му в Австрия !