31 Октомври, 2019 21:59 1 970 0

Хьонес назова най-голямата си грешка начело на Байерн Мюнхен

  • ули хьонес-
  • байерн мюнхен

67-годишният Хьонес се оттегля след почти 40 години в ръководството на своя любим тим

Хьонес назова най-голямата си грешка начело на Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Времето на Ули Хьонес като президент на Байерн Мюнхен върви към своя край. След малко повече от 2 седмици легендарният бивш германски национал ще сдаде водещия пост в клуба, каквото намерение бе обявил още преди време.

На 15 ноември ще се проведе тазгодишното Общо събрание на германския клуб, когато рокадата ще стане факт. Така 67-годишният Хьонес се оттегля след почти 40 години в ръководството на своя любим тим.

„Ако в Байерн имат нужда от моите съвети, ще съм на линия. Ако пък нямат, това ще е един добър знак”, заяви Хьонес в пространно интервю за клубното списание „51”. „Очаквам с нетърпение да прекарам повече време с моите внуци. Имам и други дейности, а моят живот е абсолютно балансиран. Няма през цялото време да вися до телефона и да чакам някой да се обади.”

„Развитието на Оливер Кан ме впечатли. Двамата проведохме сериозни дискусии. Преди 10 или дори преди 5 години не бих си го представил в управата на клуба. Отначало и той не се виждаше в такава роля, но след само седмица ми звънна и каза, че ще трябва да си говорим в повече детайли.”

„Моята най-голяма грешка беше с укриването на данъците. Дълбоко съжалявам за това, а критиките бяха напълно оправдани. Благодарен съм на моето семейство, те ми оказаха голяма подкрепа. Използвах това време, за да разсъждавам усилено и да науча нещо за живота.”

„Трансфер за 100 милиона през лятото на 2020 година? Подобна сума ще бъде напълно по силите на Байерн. Аз обаче не мисля, че ще се стигне дотам, ако действаме достатъчно умно.”

„Дали ще вляза в социалните мрежи след оттеглянето? Не. Ще продължа да се обаждам по телефона и да се срещам лично с хората”, допълни Хьонес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА