Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 14:38 1 365 0

Теодор Салпаров ще играе в Русия

  • теодор салпаров-
  • русия-
  • волейбол

37-годишният волейболист ще облече фланелката на Газпром Юрга (Сургут)

Теодор Салпаров ще играе в Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Либерото на България и Нефтохимик 2010 (Бургас) и спортен директор на бургазлии Теодор Салпаров се разделя с шампионите. 37-годишният волейболист ще продължи кариерата си в Русия. Теди Салпаров ще облече фланелката на Газпром Юрга (Сургут), а договорът е до края на сезона. Либерото подготвя документи, като трябва да отпътува за новия си клуб най-късно в петък.

Теодор Салпаров се завръща в Русия, след като за последно носи фланелката на гранда Зенит (Казан). С казанци Теди Салпаров спечели Шампионската лига през сезон 2015/2016 и бе обявен за най-добро либеро на най-силния европейския клубен турнир.

Салпаров вече е играл за Газпром през далечната 2005/2006 години, а през годините в клуба са играли националите Теодор Тодоров и Тодор Алексиев, а бившият национален селекционер на България Пламен Константинов започна своя път като треньор в Русия именно от там.

"Разделям се с Нефтохимик, защото офертата от Газпром бе изключително добра", коментира за BGvolleyball.com Теди Салпаров.

"Новият ми клуб няма да участва в европейските клубни турнири. Целта пред него е запазване на позиции в руската Суперлига и достигане до плейофи в шампионата", коментира още либерото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА