Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 14:36 2 681 3

Строителството на стадион "Христо Ботев" е невъзможно

  • стадион христо ботев-
  • ботев пловдив

Причина за това са многомилионните дългове на клуба към фалиралата КТБ и други фирми

Строителството на стадион "Христо Ботев" е невъзможно - 1
Снимка: Facebook

Строителството по настоящата концесия на стадион "Христо Ботев" е невъзможно. Това е обявил на приключилата преди малко среща с фенове мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов, пише „Марица“.

Причина за това са многомилионните дългове на клуба към фалиралата КТБ и други фирми. Бизнесменът е предложил опцията да се създаде смесено дружество между нова фирма и община Пловдив, която да участва със земята под стадиона.

Новата фирма пък ще трябва да преотстъпи пожизнено правата над стадиона на клуба. Дали това ще стане, зависи изцяло от новата градска управа. На първо време обаче трябва да се развали концесията.

По информация на вестника, срещата на Георги Самуилов и феновете е преминала в добър тон. Босът на жълто-черния клуб обаче е подчертал, че някои от действията на привържениците внасят напрежение в клуба и представителния отбор.

Феновете от своя страна са заявили, че обявеното събрание за неделя сутринта не се отменя и ще се състои. Мажоритарният собственик на Ботев пристигна на базата в Коматево за инициираната от него среща с представители на фен организациите.

Преди да приеме привържениците, бизнесменът се видя за кратко с футболистите от представителния тим. Самуилов ги поздрави за победата над Дунав, която е първа на чужд терен от 375 дни.

Георги Самуилов покани феновете на среща в отговор на тяхна покана към него, премиера, новоизбрания кмет и финансовия министър за обсъждане до къде е стигнал строежа на стадион Христо Ботев, който бе тържествено подновен на 28 август.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Начи

    5 2 Отговор
    Да поканят и пеевски и копърков и ореховият и дансаджията и мангала от белград.
  • 2 Дерзайте илоти

    1 0 Отговор
    Спокойноооо, ние тука във ВарнЯ си имаме ТИМаджийски строители, дето от стадион "Юрий Гагарин" премина в "Дупката" и сега е "Quasi modo"- недовършен ))) имат ощн да се учат как се краде и усвоява от първоначалния план, за да си построят блокчета за обслужване на 12€ кв./м. )))
  • 3 Чорбата

    2 1 Отговор
    Тракия да си играят в Коматево .