Last news in Fakti

9 Декември, 2019 16:07 737 7

Двама фенове арестувани за хомофобски скандирания в Англия

  • фенове-
  • арест-
  • хомофобия

Случката е от мача Брайън - Уулвс

Двама фенове арестувани за хомофобски скандирания в Англия - 1

Двама фенове на Уулвърхемптън били отстранени, а впоследствие и арестувани от полицията в Съсекс за хомофобски скандирания по време на равенството като гост на Брайтън 2:2 в неделя, съобщиха от двата клуба.

Въпреки кампанията в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация, хомофобията продължава да бъде огромен проблем по терените в Англия.

Инцидентът се случва в период, в който отборите от Висшата лига празнуват кампанията Rainbow Laces, която подкрепя хората с различна сексуална ориентация (ЛБГТ). Стюардите се погрижили провинилите се лица да напуснат „Амекс Стейдиъм“, след като получили сигнал за обидите и двамата били арестувани от полицията извън спортното съоръжение.

„Тъжно и депресиращо е, че още веднъж трябва да адресираме проява на дискриминация. Преди началото на мача показахме огромна подкрепа към кампанията Rainbow Laces, която бе брилянтно подпомогната и от повечето хора по трибуните. И въпреки това, преди последния съдийски сигнал, сме принудени да се справяме с тези две лица, които смятат, че няма проблем да се държат по този начин“, каза в свое изявление изпълнителният директор и заместник-президент на Брайтън Пол Барбър. От Уулвърхемптън също порицаха поведението на арестуваните фенове и заявиха, че ще подкрепят полицията на Съсекс в тяхното криминално разследване.

Припомняме, че полицията в Манчестър е арестувала 41-годишен мъж във връзка с обвиненията в расистки обиди по време на местното дерби между Юнайтед и Сити на „Етихад“ в събота, завършило при резултат 2:1 за “червените дяволи”. По време на двубоя Фред бе ударен с предмет от публиката, преди да изпълни ъглов удар в 68-та минута. Запалки и пластмасови бутилки с вода също бяха открити на терена. Фен на Сити бе заснет да отправя расистки поздрав към някои от играчите на Оле Гунар Солскяр. Повече от един от футболистите на отбора е чул расистка обида по свой адрес, докладвайки на Сити и главния съдия Антъни Тейлър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а, що така

    3 0 Отговор
    английските животни имат хомофобски прояви, нали уж бяха за пимер.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Уф бай Ганьо все не разбрал

    1 1 Отговор
    Въпросът не е дали има дивашки скандирания, а че извършителите трябва да се наказват. Незнам що се правите на разсеяни, нали като прочетете за някое убийство или изнасилване все хленчите, що нямало закони. Ами англичаните искат същото като по-честните хора у нас, да има наказания за престъпленията. Едва ли има човек в България с по-големи лични мотиви от моите да ги ненавижда. Но няма да ги нападам, когато най-сетне се опитват да правят нещо добро. Закони имаме и ние, ама не се спазват и вечно няма правосъдие. И ако не искате да продължавате да намирате игли и миши опашки в храните, по-добре ги подкрепете.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анти милиционер

    1 1 Отговор
    Гнусен еврейски режим - развъдник на талибани, джендъри и полово неутрални. За какви неща ги тикат в затвора, не е истина. Хората в Северна Корея са по-свободни да си изразяват мениението и настроенията
  • 6 Анти милиционер

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Уф бай Ганьо все не разбрал":

    Соросня, защо е престъление да изразяваш мнение? Защо не лажат в затвор за обида на хетеросексуални в този миризлив цигански катун? Защо законите не важат за малцинствата? Що за помийна яма е такава "държава"?

    Коментиран от #7

  • 7 Уж "сороснята" 😡

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анти милиционер":

    Точно така се започва. Едно малко престъпление като се оневини, почват и реалните престъпници да изискват същото отношение. Ти имаш право на пълна свобода. Ако искаш можеш да си кръстиш детето с американско име. Може и с китайско също. Можеш да се пишеш не българин, а сингапурец. И можеш да се обидиш, ако ти реча неграмотник. И не само! Имаш право да ме осъдиш за поне 1000лв. И това е ежедневие на запад. Всякакви смешни дела са се водили. Не схващам много и аз защо "някои" се обиждат от дума за цвят. Много хора са ми казвали, че черното им е любим цвят. Много хора носят черни кожени дрехи. Расизъм има навсякъде и не е повод да се срамуваме от това. Но трябва да се срамуваме от липсата на правосъдие, защото твърде много известни и жалки станахме с това. Спокойно, и в Англия за обида няма да лежиш в затвора, само ще те глобнат и най-много да ти забранят за година да посещаваш мачове, какъв е проблема. За малцинствата у нас темата е дълга и противоречива.