30 Декември, 2019 10:01 1 008 0

Ливърпул се измъчи, но победи Уулвс

  • ливърпул-
  • уулвърхемптън-
  • var-
  • победа-
  • мане

Мане реализира единствения гол в срещата

Ливърпул се измъчи, но победи Уулвс - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи трудно Уулвърхемптън с 1:0 на "Анфийлд" в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига и завърши годината на върха с 13 точки аванс пред втория Лестър. Садио Мане (42) реализира гол за десетия пореден успех на мърсисайдци в елита. „Вълците“ шокираха в петък шампиона Манчестър Сити след обрат у дома от 0:2 до 3:2 и днес вкараха попадение в последните секунди на първата част, но то не бе признато след намесата на VAR заради засада.

Домакините обсадиха вратата на съперника още от началото и доминираха през първото полувреме. След пропуски на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино се стигна до 42-ата минута, в която домакините поведоха. Лалана отклони дълго подаване на пътя на Мане и последният прати топката в мрежата за 1:0. Ситуацията бе разглеждана няколко минути със системата за видео повторения VAR заради съмнения за игра с ръка на Лалана и дали Мане е в засада. В крайна сметка попадението бе признато.

„Вълците“ се втурнаха в атака и в добавеното време на първата част успяха да стигнат до гол. Джони бе изведен от Моутиньо отдясно и опита да намери съотборник в наказателното поле. Защитата на "червените" не успя да реагира, топката стигна до Педро Нето, който с хубав удар преодоля вратаря Алисон. Последва нова намеса на VAR и попадението бе отменено заради засада в милиметри на Джони.

Гостите започнаха по-активно второто полувреме и имаха предимство в началото му, но не създадоха реални опасности за гол. Мърсисайдци предимно пазеха аванса си, а при една от редките им възможности Фирмино шутира над вратата.

Грешка на Върджил Ван Дайк позволи на Жота да се освободи на добра позиция, но шутът му бе избит от стража на „червените“ Алисон. Играта бе накъсана, а двамата треньори опитаха да освежат отборите си с някои смени. В игра за Уулвс се появи Адама Траоре, който блесна с гол срещу Манчестър Сити преди два дни. Юрген Клоп пък пусна Наби Кейта на мястото на Лалана, който освен с асистенцията за гола не се отличи с нищо друго.

Минута преди края на редовното време резервата Ромен Сайс шутира от изгодна позиция фронтално срещу вратата на домакините, но прати топката високо над гредата. Финалният щурм на гостите не даде резултат и те си тръгнаха без точки.

След успеха си спечелилият европейската и световната клубна титла тази година Ливърпул е лидер с 55 точки и 13 аванс пред втория Лестър. Уулвс завършва годината седми с 30 точки и на 5 зад четвъртата позиция, даваща право на участие в Шампионската лига и заемана от Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА