30 Декември, 2019 10:31 816 0

Манчестър Сити завърши годината с успех

  • манчестър сити-
  • шефилд юнайтед-
  • агуеро-
  • де бройне

"Гражданите" спечелиха с 2:0 срещу Шефилд Юнайтед, но остават далеч от върха

Манчестър Сити завърши годината с успех - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът Манчестър Сити срази новака Шефилд Юнайтед с 2:0 в последния за годината мач в английската Висша лига и се реваншира малко на феновете за шокиращата загуба в Уулвърхемптън (2:3) в петък. Серхио Агуеро (52) и Кевин де Бройне (82) вкараха головете за „гражданите“, които спечелиха титлата тази година, но я завършват на трета позиция, изоставайки на 14 точки от лидера Ливърпул.

Домакините взеха инициативата още след първия съдийски сигнал и не я отстъпиха до самия край. След четвърт час игра Родри изведе Марез, който преодоля Джак О'Конъл, но Джон Игън се намеси перфектно на далечната греда.

В 29-ата минута при бърза контраатака Джон Флек подаде към Мусе, който прати топката под плонжа на вратаря Клаудио Браво. "Остриетата" обаче не се радваха дълго, защото след намесата на VAR попадението не бе признато заради засада. Гостите имаха още един шанс в края на полувремето, когато Мусе получи отличен пас от Оливър Норууд, но шутира неточно.

След почивката в 52-ата минута Серхио Агуеро се озова на добра позиция и с мощен шут под гредата откри резултата. Гостите претендираха, че преди паса на Де Бройне към Агуеро топката се е ударила в съдията Крис Кавана и това им е попречило, но голът беше зачетен. Така Шефилд Юнайтед е 32-ият отбор, срещу който аржентинецът се разписва във Висшата лига.

Последваха пропуски на Мусе от гостите и Кевин де Бройне от домакините. Все пак в 82-ата минута Де Бройне завърши бърза контра и осигури трите точки на домакините след асистенция на Рияд Марез.

След успеха си Манчестър Сити остава трети с 41 точки и на една зад втория Лестър, както и на 14 от върха. Шефилд Юнайтед е приятната изненада на сезона, но загуби в 17-о от последните си 18 гостувания на Манчестър Сити, който никога не е губил от този съперник в елита – 5 победи и 3 равенства. "Остриетата" се намират на престижното осмо място с 29 точки и изостават на 6 от четвъртия Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА