30 Декември, 2019 11:59 1 374 1

Роналдо изпревари Меси и Ван Дайк за награда

  • роналдо-
  • награда-
  • ван дайк-
  • меси-
  • анкета-
  • гласуване

Португалецът е първи в анкетата на Globe Soccer Awards

Роналдо изпревари Меси и Ван Дайк за награда - 1
Снимка: БГНЕС

Голмайсторът на Ювентус Кристиано Роналдо най-накрая успя да спечели индивидуална награда за 2019 година - №1 в анкетата на Globe Soccer Awards, която се организира от Европейската асоциация на футболните агенти и Асоциацията на европейските клубове.

Португалецът на два пъти оставаше зад големия си конкурент Лионел Меси от Барселона и холандеца Върджил ван Дайк от Ливърпул в класациите за „Златната топка” и FIFA The Best, но този път получи своята награда на церемония в Дубай. Четвъртият номиниран за приза беше друг играч на европейския и световен шампион Ливърпул Мохамед Салах.

За Кристиано Роналдо това е четвърти пореден триумф в допитването и общо шеста от девет връчени награди до момента. Той е бил побеждаван само от Радамел Фалкао (2012 година), Франк Рибери (2013 годин) и Лионел Меси (2015 година).

Най-добър треньор за 2019 година е мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп. Преди година призът бе за селекционера на световния шампион Франция Дидие Дешан.

Ливърпул е №1 сред отборите, а бразилският страж на мърсисайдци Алисон бе отличен за най-добър сред вратарите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 anonimen

    1 0 Отговор
    super grand