Last news in Fakti

30 Декември, 2019 18:57 1 966 2

Ново признание за Григор Димитров (ВИДЕО)

  • димитров-
  • тенис-
  • джентълмени-
  • спортсменство-
  • компилация-
  • признание

Българският тенисист попадна в компилация за най-големите джентълмени в тениса

Ново признание за Григор Димитров (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров е един от най-обичаните тенисисти в Тура и една от причините за това е спортсменството, което винаги демонстрира на корта. Българинът е готов при нужда пръв да се впусне в помощ както на съперника си, така и на подавачите.

ATP състави видео с някои от най-впечатляващите жестове на спортсменство за изминалото десетилетие и първата ни ракета зае две от деветте позиции в компилацията.

В клипа главни действащи лица са още Стан Вавринка, Джак Сок, Анди Мъри, Стийв Джонсън, Франсис Тиафо, Гаел Монфис и Томаш Бердих.

Макар във видеото да попадат моментите, в които Григор бе насреща за контузения Кайл Едмънд на Australian Open ’18 и за малкото момче подавач в Шанхай, tenniskafe напомня и за още един запомнящ се жест на Димитров, който дойде на турнира в Маями през 2014 г.. Тогава по време на мача си с Кей Нишикори най-добрият ни тенисист усети, че едно от момичетата, които подават топките не се чувства добре и я ескортира извън корта, поставяйки я да легне до трибуните.

Именно поради подобни свои действия миналата година феновете недоволстваха, че бившият №3 не попадна сред номинираните за наградата „Спортсмен на годината“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    компилация (от латински compilatio - lit. - грабеж), компилация на произведения, базирани на научни изследвания на други хора или произведения на други хора (литературна компилация) без независима обработка на източници; работа, съставена по този метод,свързване на пасажи на други хора с изречения,плагиатство.
  • 2 Моню

    3 3 Отговор
    Браво на Дришо! Сега и ако започне да играе тенис, всичко ще е топ!