Last news in Fakti

31 Декември, 2019 09:40 1 141 10

България е на 19-то място по допинг

  • допинг-
  • класиране-
  • употреба-
  • българия-
  • италия-
  • русия
България е на 19-то място по допинг - 1
Снимка: БГНЕС

България е на 19-о място в света по положителни проби в годишния доклад на Световната антидопингова агенция, който обхваща периода до 31 май тази година. Това е сериозно постижение спрямо предните години, като в миналото сме били и в топ 10 на страните, които най-много употребяват забранени средства в спорта.

Положителните проби в Италия са 171. Следват Франция - 128, САЩ - 103, Бразилия - 94. Чак на петото място е Русия с 82 случая, но точно тя бе наказана за отстраняване от всички състезания за период от 4 години.

В десетката са още Китай (62), Индия (57), Белгия (54), Испания (62) и Южна Африка (52).

Културистите напълно оправдават репутацията си, като са с цели 266 положителни проби и то при не толкова строг контрол, както в олимпийските спортове. На второ място е леката атлетика - 242, а на трето - колоезденето и щанги - по 123.

Следва още един неолимпийски спорт, който е свързан с фитнес залите - пауърлифтинг, където има 101. Изненадващо напред е футболът, където са открити 78 положителни проби. Следват борба (57), ръгби (54), бокс (49) и плуване (32).

По принцип има леко намаление в положителните проби в световен мащаб.

От Световната антидопингова агенция обявиха, че вече имат и нов метод, с който проверките да хващат ползването на забранени препарати доста време след като те са приети.

Това ще доведе до още една проверка на пробите от олимпиадите в Сочи и Рио де Жанейро, защото срокът на тези от Пекин и Лондон вече изтече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 потърпевщ

    0 2 Отговор
    Да,защото за разлика от бг в другите страни гарван , гарвану око не вади... Ама у назе най-важно е на Вуте да му е зле... Анти допинг агенцията в бг вместо да прикрива , както правят навсякъде по света, уличава своите и то не 'щото са моралисти , а защото получават поръчки им плащат солидно от по-високите етажи във властта на спорта.
  • 2 Роро

    6 0 Отговор
    Хаха, първи по допинг Италия, после Франция и САЩ, обаче наказана Русия )))) Тва кат оня воайор от Австралия, дето с телескоп гледал как правят секс на покрива и го осъдиха за разврат

    Коментиран от #8

  • 3 Йозеф

    3 0 Отговор
    Пак не може да се класираме в челната петица, срам....
  • 4 Ннн

    1 2 Отговор
    Интересно защо Русия е на пето място, след като ги наказаха за държавно манипулиране на допинг пробите! Явно там спортистът, ако не се отчете с пари пред дерибея чиновник не му изчистват пробата!
  • 5 Експерт

    2 0 Отговор
    България е на 19-то място по допинг А НА ПЪРВО СА КЛИЧКО, ДЖОШУА ДИЛИЪН УАЙТ А ОСОБЕНО М.ТАЙСЪН КАТО ПРЪДНЕ НАПРАВО ЛЕТЯТ НАВИТИ МАРИХУАНИ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Експерт

    0 0 Отговор
    КЛИЧКО Е ЕМБЛЕМАТА, ЛИЦЕТО НА ДОПИНГХИМИЯТЯ ПОМНИТЕ ЛИ КАКЪВ МАКАРОН БЕШЕ ПРЕДИ ДА ГО МЕТНАТ С ХИМИЯ
  • 8 Кликнах ти +

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Роро":

    Обаче забравяш нещо. Класацията е по брой уличени случаи. А Русия е наказана не за брой уличени случаи, а за може би прикрити случаи. Или най-малкото за небрежност, с която е попречена работата на такива класации.

    Коментиран от #10

  • 9 9689

    1 1 Отговор
    Всички вземат, Русия наказват.Политика...
  • 10 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кликнах ти +":

    може би или не би