Last news in Fakti

31 Декември, 2019 17:36 1 585 6

Илиана Раева с равносметка за 2019-та година

  • раева-
  • сираков-
  • равносметка-
  • година-
  • художествена гимнастика-
  • ансамбъл

"Благодаря ти, 2019 година!", написа президентът на федерацията по художествена гимнастика

Илиана Раева с равносметка за 2019-та година - 1
Снимка: БГНЕС

Илиана Раева направи равносметка на отминаващата 2019 година. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика написа дълга публикация, чрез която предостави на хилядите си последователи в социалната мрежа изложба с най-красивите си картини от 2019-а.

"Истински красива със своите дълбоки преживявания, свързани с болка, отчаяние, безсилие, гняв, вулканична ярост, унищожително страдание, дори неочакван катарзис", пише Раева за отиващата година.

В края на дългата публикация легендата разказва как със съпруга си Наско Сираков стоят на топло в уютната си къща и пият греяна ракийка, която той ѝ приготвил.

Цялата публикация на Раева:

Благодаря ти, 2019 година!

Бялото винаги е преплетено с Черно

Подарявам ви изложба с моите най-красиви картини от 2019 година като президент на БФХГ!

Какво беше най-важното за мен като президент на БФХГ през изтеклата 2019 година и какво ще запазя завинаги в личната си галерия:

Да! Аз имам и лично преживяна година в Художествената гимнастика като президент, защото съм човек, а не програма, която е включена и следва безотказно и безпроблемно плана си! Защото съм нормален човек със своите достойнства, недостатъци и свръх сетивност! Защото някои от успехите ни през 2019 год. за българската Художествена гимнастика за мен могат да са мои тежки и незабравими драми, които са оставили много повече и са създали много повече за мен като личност, отколкото самият успех. Защото някои от видимите и невидими удари, на които съм подложена напълно разбираемо, може да са провокирали моето най-голямо постижение през годината.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Да, личната ми изтекла година като президент на БФХГ, всъщност е драстично различна от успешната ми поредна година като президент на БФХГ. Личната ми 2019 година в Художествената гимнастика е Истински Красива със своите дълбоки преживявания, свързани с болка, отчаяние, безсилие, гняв, вулканична ярост, унищожително страдание, дори неочакван катарзис... Разбира се, Истински Красива е и с неописуемата заря от душевно щастие, любов, възторг и върховно удовлетворение....
Да, наистина тази година притежава всичко това, за да си позволя да я нарека Истински Красива!

2019 година е и една много интересна година...
Както вече написах по-горе, тя е свързана с много силни и дълбоко проникващи в душата ми усещания и няма нищо общо със спечелените ни медали, квоти, призове и награди. Тя наистина беше интересна, защото свали маски. Даже моята... Разкри Души, даже моята... Разкри дяволи ... даде ми доста от всичко онова, което е трябвало да разбера за бъдеща по-добра работа и комуникация.

Тази година беше от тези, които те карат да търсиш, да анализираш, сякаш си сам в килия, да искаш, да се съмняваш, да вярваш, да се бориш и в крайна сметка да продължиш, да доведеш всичко до желан край и накрая да седиш спокоен в дома си, да се усмихваш и да се радваш. Да дадеш воля да полети душата ти, подкрепена и заредена от красивия ти семеен уют и топлина, с които си благословен..

2019 година, като всички досегашни прелетя светкавично като комета.
Беше пъстра, с красиви и с не толкова красиви багри. Беше благородно щедра към мен. Получих си всичко точно толкова, с колкото платих за него. И платих точно толкова, колкото си струваше това, което поисках. Дали успях да се кача с една стълбичка нагоре или с повече, или да сляза надолу в житейския си път...ами не смея да разсъждавам, защото ще попадна в стаята със стени от “вълшебните” огледала на несъвършеното си човешко проявление и трудно ще намеря вратата към чистото, бялото и светлината. А повярвайте, те ме вълнуват истински!

Би било много глупаво да измеря божественото предназначение и предопределение за промяна и еволюция , с което всеки от нас идва на тази земя само с успехи, медали, философстване и красиви думи в навечерието на следващата 2020 год. Бялото винаги е преплетено с черно. Някак си съм настроена по-откровено през последните месеци, защото непрекъснато се убеждавам, че възвишеността на делата ни за всички са еднакво достижими, но за тях се искат усилие, вяра и отдаденост, преодоляване на препятствия, на изпитания и на болка.

Тази година имах интересни и важни за мен преживявания, които затвърдиха още повече вкусът ми към истинското, доброто, силното, красивото и неподправеното, а то често пъти е “същественото, което е невидимо за очите”. Засили се стремежът ми към към чистото, бялото и светлината... Ами да! Едва ли ще открия топлата вода, ако кажа, че за мен Красивото и Истинското в космическия и философския смисъл са Чистота, Белота и Светлина.

Имах много учители през дните си в годината. И успявах да науча урока си, и не успявах. Не съм толкова силна, безгрешна и волева. Имам си доволно слабости и недостатъци.

Имах много щастливи мигове, както и много трудни, изпълнени с болка и страдание. Различни ситуации ми показаха колко истински и верни приятели имам. Колко много, наистина много хора в гимнастиката и извън нея уважават работата ми, истински ме обичат и са готови да ми помогнат в тежък момент. Повярвайте ми: тази година това ми беше ИСТИНСКИЯТ НАЙ-ГОЛЯМ ПОДАРЪК! Хората, които ми помагаха с цялата си любов или уважение в трудните ми моменти. А тези моменти не бяха малко...
Освен многобройните истински приятели, отново се сблъсках с подлостта, лошотията, завистта, лицемерието и всичките им производни. Имах наистина ужасно тежки дни. Но от тях ме спасяваше всеки ден любовта на семейството ми, подкрепата му, спокойствието и сигурността, която усещам и имам с любимите си хора!
Имах неотлъчно до себе си и състезателите, и треньорите си, с които заедно сме недосегаема крепост за интриганти и врагове. Имам верните си момичета във федерацията всеки ден, които засилват вярата ми в доброто и правят работния ми ден по-лесен и приятен!

Когато зарея поглед и се върна към изтеклата година излизат много и различни истории като живи и красиви картини на майстори! Те наистина са много! Някои от тях са много ярки и учестяват пулса на сърцето ми, поради безценната си история. История, която ме изстрелва в Рая, но някои от тях ме връщат в Ада, където попадах през годината... Но и в двата случая знам, че е било само полезно за моето израстване. Тези картини завинаги ще останат в душата и мислите ми. Защото често ги виждам и ми харесва да ги осмислям... И всеки път осъзнавам, колко много са ми дали, показали и научили.
Просто ги обичам.

Ето я Личната ми 2019 година като президент на БФХГ в няколко картини, които както изглежда са най-ярки в съзнанието ми и ще ги за храня завинаги. Съвсем разбираемо ще спестя подробностите към тях. Но с ясно нарисуваните образи, вярвам, че ще ви подаря една красива изложба, в която с лекота ще дорисувате ненарисуваното!
С извинение към другите не по-малко прекрасни и поучителни картини през годината, за които няма да разкажа!

Ще започна с Бранимира Маркова!
Наистина нейната картина винаги, винаги, винаги се появява първа и е толкова Бяла и искряща... Ще си призная, че тя е любимата ми картина...
Виждам как Бранимира Маркова излиза от тренировъчната зала на “Арена Армеец” и ме намира седнала на паркинга между две коли свита и плачеща. Виждам невероятните и красиви очи пълни със сълзи. Виждам как се устремява към мен и ме прегръща. Прегръдката и е пълна с топлина, истина и неподправена любов... Никога няма да забравя този миг, в който получих точно това, от което имах нужда тогава...
Благодаря ти, Брани, че ми поднесе доброто си сърце!

Разбира се, до картината на Брани няма как да не е картината на Весела Димитрова!
Не, нейната картина е не по-малко светеща и важна за мен! Не е по-малко трогателна!
Виждам Весела Димитрова пред асансьора на хотела в Баку, минути преди финалите на световното, която ме поглежда докато слагам светена вода на главите на момичетата от ансамбъла. Весето усеща без проблем зле прикрития ми гняв, болка, обида и безсилие и гледайки ме в очите, докато поръсвам и нея със светена вода ми прошепва: “ Спокойно! Ще се справим! Ще видиш! Моля те!”и ме целува... Толкова много ми коства да се държа като президент! Това е един от най-трудните ми моменти, за който не мога да си простя, че тя усети вулканите и демоните ми... безсилието и слабостта ми... Какво да видя?! Как да се справят?! Какво ми говори тя?! Та те се справиха така, както никой не се е справял...нямах представа как издържах да не рухна. Само и казах, че те са най-добрите и, че те са световните шампиони и никой не е по-силен от тях! Обърнах се и забързах към стаята си...където рухнах наистина... плачех, страдах и бях най-гневният и едновременно с това най-безсилният човек на света.
Благодаря ти, Весе, че разбра и ми помогна да разбера, че в момент на слабост мога да разчитам винаги на теб!

Трепти картината с 5 невероятни момичета. Крадци, диаманти, лъвици, воини... всичко най-прекрасно би им отивало...
Всъщност... за мен те винаги ще са 6!
Ансамбълът! За тях трябва много да пиша, много... и скоро ще го направя!
Те са явление. Силни, талантливи, безкомпромистни, дисциплинирани, внимателни в отношенията си, смели, сплотени... другото го знаете - най-добрите и силните в света!Вече е края на годината. Празнуваме подобаващо силата им ... в много елитно и още по- вкусно заведение.
“Госпожо, излезте за малко, моля ви! Нещо искаме да ви подарим! Много е специално...”
Да, наистина беше много специално! Специално като тях самите! Сложих го и на специално място в дома си.
Благодаря ви момичета, че имам щастието да ви съзерцавам всеки ден!

Ред е на нежната картина с още по-нежни цветове, с които е нарисувана Катрин Тасева!
Никога няма да забравя нейните търсещи очи...
Виждам молбата, надеждата, страха, вината, страданието, желанието, готовността и още много разтърстващи чувства в дълбоките, изумителни и красиви очи на безмълвната Кати час преди многобоя и битката за квотите на световното... Толкова е крехка, ранима и нежна... Трябва да и припомня, колко е силна и можеща... и тя си спомни! Виждам я щастлива, сияеща и летяща два часа по-късно с блестящо изпълнена задача. Благодаря ти, Кати, че ми показа неподозираните сили, които притежавам, защото тогава не ти възкръсна като птицата Феникс от пепелта, а аз възкръснах!

Свежата, пъстра и излъчваща сила картина на Боряна Калейн се усмихва победоносно пред очите ми!
Виждам как Боряна Калейн почука на вратата ми след силната си игра в Баку, толкова доволна от силата и класата, която показа! Аз лежах на кревата си в стаята и тогава тя ми каза най-прекрасните неща, които можех да чуя в този момент и които бяха като мехлем за изтормозената ми душа. Говорихме си... Всъщност, тя говореше и излъчваше особена светлина. Беше много развълнувана и щастлива. Разказваше, след това мечтаеше за Олимпиадата на глас... а аз я слушах и се радвах.
Благодаря ти, Бубе, че освен уникален състезател си и уникално момиче, което в онзи момент ми подари толкова нужните мигове на радост и вяра!

Ето, изплува и картината с Невяна Владинова и Катрин Тасева!
Ами да, те пак са заедно, дори в колекцията ми от най-ценните картини за 2019 год.!
Виждам как в най-ужасния момент за мен на световното в Баку се оказах с Неви и Катето! Бях преминала и преживяла много. Всичко беше свършило и тогава мозъкът се отпуска и дава шанс на душата... Боже, какво бях причинила на Душата си с моите преживявания. На това свидетели станаха те двете. Неви и Кати бяха до мен, в стаята ми. Никога няма да забравя как Неви ме хвана за ръката и ми заговори с типичното си спокойствие и нежност, а Катето ми донесе една много красива кутия с шоколад, защото знаеше, че много обичам.
Неви, Кате, благодаря ви, че бяхте моите ангели-спасители!

Ето и една много специална за мен картина!
Виждам прекършената душа на Вяра Ваташка в Москва!
Това толкова талантливо момиче. Беше загубила най-важното - Вярата си! Вяра без Вяра! Не можех да го позволя... Толкова много и говорих, увещавах, убеждавах, че трябва да продължи, че пътят е дълъг и е изпитание! Че трябва да е силна, че трябва да се научи да продължава при загуба, че така предава себе си и трябва да слуша душата и какво иска, а не какво говорят някакви хора, които нямат общо с пътя и...
И седмица по-късно, уверената, усмихната силна и млада жена, намерила себе си и преоткрила желанието на собственото си сърце, дойде на “Раковски” и ми каза: “Илиана, оставам! Продължаваме!” Боже, колко бях щастлива... Вяра беше изпълнена с Вяра!
Това беше най-красивото изречение, което чух лятото...
Благодаря ти, Вяра че ме направи толкова щастлива!️

А невероятно щастливите багри от картината на Валя Иванова...
Толкова е смела, уверена, работлива, търсеща... Такова щастие преживях с девойките и тази година на световното в Москва...Тя е различна от всички. Тя не се притеснява да казва всичко на глас на всеки, най-вече на мен, което ме топли, защото ме кара да вярвам, че не ме приема само като нейния президент!
Благодаря ти, Валя, за дивото и щастливо лято!
Обичам те!️

Ето я и картината ми с Деспа Кателиева.
Още не знам дали в Москва на световното за девойки преживяхме отвратилно предателство, или нечувана глупост и безхаберие. Не искам и да знам! Наистина не искам! Но бях наистина съкрушена от абсурда, който преживяхме с ансамбъл девойки. Излязох от тренировъчната зала и влязох в една малка стаичка за почивка. Не исках да ме вижда никой. Още преди да отворя вратата сълзите ми потекоха. Пред мен се озова Деспа. “Илиана... спокойно, спокойно.... ела тук!” Тя разпериръце и ме прегърна толкова силно, някакси майчински... Защо, бе Деспе???? Защо???? Защо го прави??? Аз и говорех хлипайки, а тя ми шептеше: “Не знам... спокойно, само не преживявай така, и аз не знаем защо... поплачи си” Толкова искрена болка и съчувствие видях в очите и... Никога няма да забравя това лице и тези разперени ръце, които искаха да ми прегърнат!
Отпуснах се в прегръдката и, не знам, колко време, но когато ме пусна бях вече спокойна, сякаш беше отнела болката ми. Промених лицето си, благодарих и, целунах я и се строполих в един стол-барбарон, загледах се в тавана и излетях от залата. Исках да съм някъде далече.
Благодаря ти, Деспе, че ми протегна спасителна ръка в този кошмарен момент! ️️

Ред е на картината с моите прекрасни момичета от БФХГ, Роси, Гери, Мони и Йоана! С тях имам цяла невероятна колекция от произведения, които биха били достойни за световни галерии...
Как да опиша най-важната?! Тези момичета всеки ден ми подаряват своето търпение, любов, доброта...
Затворя ли очи, виждам картини , в които Роси е непрестанно пред компютъра, Гери и Мони хвърчат и са най-често на среща в “АренаАрмеец”, а Йоана пише ли, пише ли писма..
Непрекъснато ми подаряват изненади! Красиви, запомнящи се, от сърцето си. Красив уикенд, изненадващ невероятен обяд с домашно приготвена храна в моя си офис, който ме чака, сладки, малки незабравими неща...
Но тази година, точно те ми помогнаха да се справя с най-подлия удар срещу мен, който получих тази година! Да, без тях щеше да е почти невъзможно да се справя...А те не помагаха, те летяха, за да се справим! Тук ще прибавя и помощта на Юлия Мумджиева и Елена Лазарова!
Обичам ви, верни, мои момичета!️️️️️️

Ще завърша с много красива картина сътворена дни преди Коледа:
Точно в навечерието на Коледа направихме четирима души от прекрасния ни екип много щастливи! Много! А аз бях още по-щастлива заради техните сълзи от щастие!
За това щастие помогна целия национален отбор и БФХГ!
Много топлина и радост ми донесе помощта на всички за тази радост, която подарихме на тези четири обичани от мен и всички колеги!
Благодаря на всички, че откликнахте на молбата ми светкавично!
Обичам ви!️

Накрая:

Седях си в топлата ми уютна къща с любимия си Наско на масата вечерта и си вечеряхме. Гледахме телевизия, защото започваше церемонията за “Спортист на годината”
Беше ми направил греяна ракийка, защото много обичам. Пийвахме си, гледахме, а аз се наслаждавах с пълна сила на това, което се случваше в душата ми. Експлозии от гордост, неизмеримо щастие, неописуема чиста любов.... АПОТЕОЗ!!!! Наско разбра какво се случва в душата ми и усетих как това дълбоко го трогна и зарадва.
Гледахме и двамата в телевизора.
Божествено красивата Боряна Калейн ... Красива, умна, сияеща.... с награда
Неотразимите кралици от ансамбъла.... Красиви, умни, греещи...отбор на годината
Зашеметяващо красивата Весела Димитрова... красива, умна, светеща... треньор на годината
Седях си, гледах си ги по телевизията и си припомнях споделените с вас моменти по-горе и разни други велики моменти през годината. Връщах се към спектаклите, които в края на годината подарихме на много наши почитатели в различни градове на България и фанатичната любов между тях и момичетата и естествено сълзите ми от неописуемото щастие потекоха по лицето ми...
Боже, каква благодат...
Каква невероятна Истински Красива 2019 год изпращам...
Благодаря и с цялото си същество!

Това бяха любимите ми картини, които исках да споделя с вас. Те са не по-малко важни, да не кажа, че са ПО, от всичките ни спечелени медали, победи, награди, призове и огромна всенародна любов.

Това е най-важното, което ще отнеса като подарък със себе си от изтичащата година.
Наистина, всеки един от тези 365 дни беше уникален със своята същност и съм благодарна за всеки миг на всички, но тези велики по смисъла си лично за мен моменти блестят толкова ярко със своята възвишеност, със своите неповторими елементи, детайли и изживяни чувства, че ще останат завинаги в сърцето ми!

Желая на всички здраве, любов и благословия от цялото си сърце!

Весело посрещане на Новата 2020 година!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    1 0 Отговор
    Илиана я харесвам сексуално.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Табаков

    1 0 Отговор
    ПрезидентКАТА на Българската федерация по художествена гимнастика написа дълга публикация,че със съпруга си Наско Сираков стоят на топло в уютната си къща и пият греяна ракийка.
  • 5 Таня Свян

    1 0 Отговор
    "Winbet - на един клик разстояние! (18+)" Това пък какво е? Защо сте го писали? Там гимнастичките голи ли са изтипосани?
  • 6 Станой

    1 0 Отговор
    Ама не каза, че Дани Петканов не искал да я мандръса и затова тя го намрази, нали!