Last news in Fakti

12 Януари, 2020 19:07 825 0

Сампдория разпиля Бреша с 5:1

  • сампдория-
  • бреша-
  • серия а

Фабио Куалярела се отчете с две попадения, а Карол Линети, Якуб Янкто и Джанлука Капрари с по едно

Сампдория разпиля Бреша с 5:1 - 1
Снимка: БГНЕС

Сампдория разпиля с 5:1 Бреша в двубой от 19-ия кръг на Серия А. Гостите поведоха в 12-ата минута с гол на Йон Чансейор, но последва наказателна акция на домакините, която завърши с 5 гола във вратата на Бреша. Фабио Куалярела се отчете с две попадения, а Карол Линети, Якуб Янкто и Джанлука Капрари се разписаха по веднъж. Така капитанът на Сампдория вече е отбелязвал във всяка една от последните 16 календарни години в Серия А.

Резултатът бе открит в 12-ата минута от Йон Чансейор, който засече центриране от ъглов удар и с глава оплете мрежата на Емил Аудеро.

В 19-а минута Якуб Янкто шутира, но топката му премина встрани от лявата греда. В 34-ата минута Карол Линети възстанови равенството, след като се възползва перфектно от грешка в защитата на Бреша и спокойно търкулна топката във вратата на домакините. В добавеното време на първата част Линети отигра към Янкто, който бе оставен непопкрит в наказателното поле, и с удар от движение изпрати топката в мрежата на Йоронен.

Гостите започнаха ударно, но Марио Балотели не успя да преодолее вратаря след точен опит от свободен удар. В 58-ата Балотели в крайна сметка вкара топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада.

В 68-ата Масимилиано Мангравити игра непозволено с ръка в наказателното поле и съдията отсъди наказателен удар в полза на Сампдория. С изпълнението се нагърби Фабио Куалярела, който мушна топката покрай протегнатата ръка на Джеси Йоронен.

Малко по-късно резултатът вече бе покачен на 4:1, след като Джанлука Капрари се озова на правилното поле, за да засече подаване и да го насочи в празната врата отблизо.

В добавеното време бе оформено крайното 5:1, когато отново Куалярела порази вратата на Йоронен.

Така Сампдория постигна първа победа от месец насам и събра 19 точки след 19 изиграни кръга. Бреша продължава със слабото представяне и остава на предпоследното 19-о място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА