Last news in Fakti

16 Януари, 2020 09:54 929 0

Манчестър Юнайтед преодоля Уулвърхемптън

  • уулвърхемптън-
  • манчестър юнайтед-
  • фа къп-
  • мата

"Червените дяволи" победиха "вълците" с 1:0 в преиграването

Манчестър Юнайтед преодоля Уулвърхемптън - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед продължава напред в ФА Къп след победа с 1:0 над Уулвърхемптън в преиграването на двубоя им от третия кръг на турнира, записвайки първи успех над съперника от 2012 година.

В началото на месеца "червените дяволи" се измъкнаха от загуба срещу кошмара на градския си съперник Манчестър Сити (две победи в последните две срещи) без да отправи нито един точен удар и мачът между Юнайтед и "вълците" завърши без гол (0:0).

Даниел Джеймс имаше възможност да открие за домакините още в 3-ата минута след хубав пас на Мата, но вратарят на гостите се справи. В осмата минута Раул Хименес се отчете с първа добра възможност за Уулвърхемптън, а малко след това Педро Нето вкара на Юнайтед, но голът му беше отменен заради игра с ръка. До края на полувремето Марсиал, Мата и Джеймс имаха добри възможности за "червените дяволи", а Хименес се размина с гола за гостите.

Юнайтед започна вихрено втората част, но Мата и Джеймс пропиляха две възможности за две минути след 50-ата. Последва затишие, за да се стигне до 58-ата минута, в която Марсиал изведе Мата и той майсторски прати топката покрай вратаря за 1:0.

Лошата новина за Юнайтед беше контузията на появилия се в 63-ата минута Маркъс Рашфорд, който престоя едва четвърт час на терена и напусна накуцвайки.

До края Рубен Невеш се отчете с пропуск за "вълците", а Перейра за домакините. В следващата фаза Юнайтед ще срещне победителя от мача Транмиър - Уотфорд, които трябваше да играят вчера, но двубоят им беше отложен за 23 януари заради наводнен терен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА