Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 13:31 2 290 0

Историческо постижение за третия Малдини

  • даниел малдини-
  • серия а-
  • мила-
  • верона-
  • паоло малдини

Даниел Малдини дебютира в Серия „А“ 35 години след легендарния си баща Паоло, който има 901 мача за Милан – единственият отбор в кариерата му

Историческо постижение за третия Малдини - 1
Снимка: БГНЕС

Даниел Малдини дебютира в Серия „А“ при домакинското равенство на Милан с Верона (1:1) в неделя.

18-годишният нападател се появи в игра в добавеното време на мача, когато замени Саму Кастелехо. Той стана първият в историята на "росонерите" футболист, роден след настъпването на 2000 г., който играе в Калчото.

Така трети член на известната футболна фамилия Малдини играе официален мач в италианското първенство с екипа на „червено-черните“.

Даниел Малдини, роден на 11 октомври 2001 г., дебютира в Серия „А“ 35 години след легендарния си баща Паоло, който има 901 мача за Милан – единственият отбор в кариерата му.

Дядото на младия футболист – Чезаре Малдини (починал през 2016 г.), пък има 386 мача за „росонерите“, за които дебютира през 1954 г., а след това два пъти е треньор на отбора.

Трябва да се отбележи, че Даниел Малдини има и по-голям брат. 23-годишният Кристиан също е футболист и играе като защитник – също като баща си и дядо си. В момента той е свободен агент, като за последно беше в третодивизионния Фано.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА