Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 13:35 3 256 6

Масов бой на мач в Германия след грозна провокация

  • втора бундеслига-
  • германия-
  • динамо дрезден-
  • санкт паули-
  • бой-
  • фенове

Ултрасите на Динамо Дрезден атакуваха колегите си от Санкт Паули

Масов бой на мач в Германия след грозна провокация - 1

Дербито във Втора Бундеслига между Динамо Дрезден и Санкт Паули бе помрачено от грозни прояви на феновете на двата тима. Привържениците си спретнаха бой помежду си след последния съдийски сигнал на срещата, която завърши при резултат 0:0, предаде Dsport.

След края на мача фенове на Динамо прескочиха предпазната ограда на своя сектор и атакуваха привърженици на домакините, като използваха палки и всякакви подръчни средства. По същото време от агитката на тима от Дрезден бе изстреляна ракета по посока на съперниковата трибуна, но тя се удари в козирката и падна между феновете на гостите, като двама души пострадаха. В крайна сметка полицията се намеси и успя да предотврати по-сериозни инциденти.

В причина за несдържаното поведение на феновете на Динамо се превърна лепенка на противниковата агитка, която изобразява бомба падаща към надпис "Дрезден". Стикерът припомня бомбардировките над града в края на Втората световна война. Онзи ден в Дрезден бе почетена паметта на загиналите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже

    8 1 Отговор
    Хората за какво се бият. А другите в Африка и Китай умират от Ебола и коронавирус.

    Коментиран от #2

  • 2 Хъш

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Боже":

    Боже, от футболният запалянко по прост добитък няма.

    Коментиран от #4

  • 3 Хъш

    5 5 Отговор
    Между другото като ги гледа човек как са се откъснали от реалността, как се вживяват в някакъв измислен футболен свят, спокойно може да ги сложи наравно с джендърите. И те така си живеят в накакъв розов свят на мир и любов, и въобще не забелязват как идва края на измисления им свят.
  • 4 Plovdiv

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хъш":

    Aко не бяха футболните запалянковци, кирил рашков и до днес щеше да гази хората в Катуница, ясно ли ти е?! Тези хора поне вярват в нещо, за разлика от тебе.

    Коментиран от #5

  • 5 Хъш

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Plovdiv":

    Аз не твърдя че не вярват в нищо а че нещата в които вярват съществуват само в измисления им "футболен свят". Казвам измислен защото съществува само в главите им.
    И знаеш ли, аз също вярвам в нещо.
    Вярвам че факта че осъзнаваме себе си и Реалния свят който ни заобикала, ни прави отговорни за това да запазим този свят и да продължим по този път. Път по който от животни водени от инстинкта сме станали хора водени от разума. И от който път ни отклоняват низки животински инстинкти и фанатизъм, като религиозият и много други между които и ... футболният.
    Капиш? Нищо лично.

    Коментиран от #6

  • 6 Хубаво говориш

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хъш":

    Ала такива "висши" хора, водени единствено от разум, не съм срещал. Даже напротив, все повече ми попадат информации, че цивилизации са съществували и много преди Шумер и Египет, та изобщо се питам такова нещо като еволюции съществува ли, че оставам с впечатление, че човечеството само деградира и се нуждае от огромна катастрофа, за да се осъзнае.