Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 15:31 1 012 1

Милена Тодорова завърши 28-ма в масовия старт в Антхолц

  • биатлон-
  • постижение-
  • тодорова-
  • масов старт-
  • рьозеланд

Марте Олсбу Рьозеланд от Норвегия с фантастично постижение

Милена Тодорова завърши 28-ма в масовия старт в Антхолц - 1
Снимка: БГНЕС

Милена Тодорова завърши на 28-о място в масовия старт на 12,5 километра за жени от световното първенство по биатлон в Антхолц, Италия.

Българката допусна 7 грешки в четирите стрелби и финишира на 4:20.2 минути след победителката Марте Олсбу Рьозеланд от Норвегия. Това бе последен старт от шампионата при жените, като титлата е 5-а за Рьозеланд и общо 7-и медал за нея от шампионата, с което тя стана първата биатлонистка с подобно постижение от едно световно първенство.

Тя има златни медали в спринта, щафетата жени, смесената щафета, индивидуалната смесена щафета и масовия старт, както и бронзови отличия в преследването и индивидуалната дисциплина на 15 км.

Норвежката сбърка два пъти в стрелбата в масовия старт и успя да навакса изоставането си в последния километър, като спечели старта с време 39:14.0 минути.

Втора остана двукратната шампионка от Антхолц Доротея Вирер от Италия с три пропуска на огневия рубеж и изоставане от 20,7 секунди. Трета е шведката Хана Йоберг също с три грешки в стрелбата и изоставане от 26,1 секунди.

Състезанието е валидно и за Световната купа. В генералното класиране след 17 от общо 24 старта за сезона води Доротея Вирер (Италия) със 719 точки, пред Хана Йоберг (Швеция) с 613 точки, Тирил Екхоф (Норвегия) с 607 точки и други.

Милена Тодорова е 49-а с 67 точки, а Даниела Кадева е 88-а с 5 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    0 0 Отговор
    Туризъм за сметка на федерацията. Също като онея гаменчета от бойните спортове, дето се пускат в някакви квартални турнирчета в чужбина и после плащат на някоя мисирка или пуяк да гапишат статия за възхвала на родния спорт.