Last news in Fakti

31 Юли, 2012 15:52 1 709 2

Радост! България разби Полша на Игрите

  • волейбол-
  • българия-
  • полша-
  • реванш-
  • олимпиада-
  • соколов-
  • найденов-
  • скримов-
  • великобритания
Радост! България разби Полша на Игрите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол поднесе най-голямата изненада до момента на волейболния турнир на Олимпийските игри, след като разби фаворита за златните медали Полша с 3:1 (25:22; 29:27; 13:25; 25:23). Българите успяха тотално да надиграят именития си съперник и постигнаха втора победа от два мача след като преди дни надделяха над отбора на Великобритания. 

Българите показаха повече спокойствие и разнообразна игра от изнервените поляци, които разчитаха на силата на началния си удар. Сред равностойно начало „лъвовете“ натрупаха преднина от 3-4 точки, която запазиха до края на гейма. Втората част се разви по аналогичен начин. Третият гейм започна ударно за поляците с мощна серия от начални удари на звездата им Бартош Курек, който заби два аса. Така, поляците заиграха по-освободено и силово, спечелвайки третия гейм, благодарение и на нашата липса на концентрация, но в четвъртата част тактиката им не им донесе успех.

Нашите волейболисти успяха да вземат и своебразен реванш за загубата си от "Дружина полска" на полуфинала на Световната лига в "Арена Армеец" с 0:3 гейма преди малко повече от три седмици. Много силна продукция за българите изнесоха Цветан Соколов, и Тодор Скримов, но като цяло тимът ни изигра най-силния си мач от години насам.

След края на срещата треньорът на нашите Найден Найденов заяви: "Видях една красива победа. Изненадахме поляците с всичко. Видяхте, че и на блокада и в защита играхме както трябва, както бяхме коментирали преди мача. И най-важното – бихме ги с желание, с воля за победа. Това беше едно то най-важните неща. Ние винаги сме имали самочувствие, но не трябва да се главозамайваме. Продължаваме да мислим за следващия мач. Правим си равносметка за този и продължаваме напред."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    1 0 Отговор
    БРАВО МОМЧЕТА! ВИЕ МЕ КАРАТЕ ДА СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!!
    (За разлика от българските политици и управляващи)
  • 2 Акага

    1 0 Отговор
    Браво, момчета, побеждавайте и мачкайте. Вие сте гордостта на България