27 Февруари, 2020 20:27 2 986 2

Де Бройне: 8 милиона са вече джобни пари

  • де бройне-
  • челси-
  • пари-
  • трансфер-
  • цена-
  • манчестър сити-
  • биография

"За мен те са много, но за футбола са нищо", заяви халфът на Манчестър Сити

Де Бройне: 8 милиона са вече джобни пари - 1
Снимка: БГНЕС

През януари 2014 Кевин Де Бройне премина от Челси във Волфсбург за 22 милиона евро. Година и половина по-късно се завърна на Острова с трансфер за 76 милиона в Манчестър Сити. По настоящем трансферната сума на 28-годишния белгиец се оценява на 150 милиона евро.

Невероятни суми, които обаче не интересуват самия Де Бройне. „Тези числа не ме интересуват. Те просто не са мой проблем. Казват, че с тях автоматично напрежението става по-голямо, но не ме интересува. Успявам да се абстрахирам“, заяви белгиецът пред футболното списание „Socrates“.

Той се върна и към времето в Челси, когато не играеше много, но според него този период е бил много поучителен. „Макар и да играех рядко, беше добро училище. Да работиш с толкова добри играчи безспорно ме разви. Може би не играх толкова често, защото струвах 8, а не 50 милиона. За мен осем милиона са много пари, но в световния футбол и особено в Англия вече това са джобни."

А кой е бил идол на Де Бройне в детските години? „Майкъл Оуен. Той беше любимият ми играч. Винаги е бил моят номер едно. Без титла на Англия той е спечелил всичко, което може да се спечели. Дори Златната топка.“

Де Бройне коментира и защо написа своя биография още на 23 години. „Исках да изясня някои неща и ми писна, че винаги се говореше за мен. Исках да разкажа какво точно се е случило в живота ми, когато бях на 12-13 години. От малък знаех какво искам да постигна. Когато като малко момче обясниш на семейството си, че искаш да напуснеш дома, за да играеш в голям отбор, тогава реакцията не е такава, на каквато се надяваш. Имаше критика. Беше тежко. Исках да обясня защо съм се държал така и кой съм наистина аз.“


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kubeto

    11 3 Отговор
    City са гнусна работа, но това момче е голям футболист! За мен той е единствения който може да замести Меси в Барселона.Бих го гледал и с Мбапе в Ливърпул при Клоп.. би било истинска наслада!
  • 2 Било

    6 1 Отговор
    Специалния за един сезон разкара и него Салах Лукаку.Пълен идиот