Last news in Fakti

8 Април, 2020 10:17 1 182

Наблюдава се растеж на залозите на електронните спортове

  • онлайн залагания-
  • електронни спортове-
  • букмейкър-
  • ефбет-
  • efbet-
  • fifa

Впечатление прави появата на електронните спортове и в сайтовете за залагания

Наблюдава се растеж на залозите на електронните спортове - 1

Електронните спортове са причина за редица дебати в глобален мащаб. От едната страна на барикадата са хората, които не ги приемат като вид спорт, но опонентите им дори се надяват любимата им дисциплина да се превърне в олимпийска. Заговори се, че подобен ход е възможен още през 2028 г. поради покачващия се интерес и огромните приходи, които генерират eSports турнирите.

Множество спонсори и инвеститори финансират в игрите, тъй като се очаква продуктът им да достигне до мултимилионна аудитория, особено сред подрастващите. Състезанията по електронни спортове пристигат с мащабни наградни фондове, уеб платформи и телевизии ги предават на живо, а гледащите са милиони. Дори определени турнири привличат фенска маса с каквато не могат да се похвалят доказани надпревари и спортове. Според различни изследвания до 3-4 години eSports ще се превърне в най-масовата и следена дисциплина в света, да видим.

Впечатление прави появата на електронните спортове и в сайтовете за залагания. Това е още един аргумент в полза на разрастването им и изравняването с традиционните спортове. Щом букмейкърите обръщат внимание на конкретна дисциплина, това означава, че интересът към нея е огромен, дори и сред по-възрастните.

Ще откриете залози в букмейкъра Ефбет, които пристигат с атрактивни пазари и стойностни коефициенти. Любителите на залаганията могат да изпробват познанията си на игри като League of Legends, Counter Strike, Dota 2, Overwatch, Starcraft, World of Warcraft, FIFA и други. Маркетите не се ограничават до краен победител, а покриват широк спектър от възможни развръзки. Например при залозите на CS:GO ще откриете пазари за първи фраг, кой ще спечели на първата карта, точен резултат, успех с хендикап, общо карти (оувър/ъндър) и прочее. На практика това, което е достъпно за стандартизираните дисциплини, е налично и към eSports съперничествата.

И докато определена част от населението не възприема електронните спортове като равни с останалите, следните статистики онагледяват ръста на eSports и огромната му фенска база.

Повече часове в гледане на електронни спортове

Осезаем прираст на фенове се забелязва в платформите за видео споделяне. През 2012 г. хората са прекарали 1,3 млрд. часа в гледане на клипове, свързани с електронните спортове. През 2013 г. цифрата се променя на 2,4 млрд., за да достигне 6,6 млрд. гледаеми часа през 2018 г. За период от 6 години интересът се е увеличил 6-кратно, което говори достатъчно за развитието на индустрията.

През 2020 г. брандовете ще похарчат над 1 млрд. в рeклама

Големият интерес води до големи приходи. През 2015 г. брандовете са похарчили 230 млн. за рeклама и спонсорства на отбори по електронни спортове, а през 2017 г. сумата се удвоява. Според анализатори през 2020 г. инвестициите в индустрията ще възлизат на 1,2 млрд. щатски долара.

Турнири с мащабни наградни фондове

Състезателите по електронни спортове, наречени за по-лесно геймъри, печелят умопомрачителни суми, особено, ако заемат място в призовата тройка. Изданието на Dota 2 International през 2018 г. раздава на най-добрите общо $25 млн.

Съпоставена с наградния фонд на Тур дьо Франс – най-популярното състезание по колоездене – сумата е 12 пъти по-голяма. Не случайно най-добрите геймъри в конкретна игра печелят милиони долари всяка година. За първите три месеца от 2020 г., 26-годишният датчанин Йохан Сундщайн е спечелил близо 7 млн. долара. Следващ в класацията е финландецът Джеси Вайника, заработил 6,5 млн. щатски долара.

Отбори по FIFA

Професионалните фyтболни клубове съставят собствени отбори по FIFA, привличайки най-добрите геймъри от цял свят. В Англия, Италия, Германия и други големи страни се провеждат първенства на принципа на реалния фyтбол. Отборите играят помежду си, а победителят се окичва със златни медали в края на сезона.

Дори се организира eSports Шампионска лига, в която участват най-добрите FIFA тимове. През 2019 г. българинът Иван Чуров достигна до финала на състезанието. Въпреки че загуби, DrNightWatch (б.а. – това е никнеймът му) заработи $60,000.

За момента развитието на електронните спортове се базира на няколко основни игри, които вече споменахме. Именно те попадат в тиражите на букмейкърите и позволяват на познавачите да печелят чрез своя опит. Ако се чувствате уверени в своите знания, можете да се регистрирате в Ефбет и да изпробвате предложенията в раздел “eSports”. Очакват Ви множество събития, интересни пазари и атрактивни коефициенти.



Свързани новини