Last news in Fakti

25 Април, 2020 17:37 3 503 6

ММА шампионка ще съди треньор за сексуално насилие

  • мма-
  • илима-лей макфърлейн-
  • сексуално насилие

Илима-Лей Макфърлейн не е единствената, която е подала съдебен иск

ММА шампионка ще съди треньор за сексуално насилие - 1

Шампионката на Белатор в категория перо Илима-Лей Макфърлейн, сестра ѝ и нейна бивша съученичка са подали съдебен иск срещу бивш техен треньор по баскетбол в гимназията. Те обвиняват треньора в сексуално посегателство срещу тях. Това съобщават „Hawaii News Now“, предава boec.bg.

Макфърлейн и другите две обвинителки са назовали треньора Дуейн Йуен от гимназията в Хонолулу „Пунахоу“. Те твърдят, че Йуен е бил ''сексуален хищник'', който е набелязвал и е тормозил непълнолетни момичета, които са посещавали гимназията“. Макфърлейн твърди, че тормозът се е случил, когато е била на 12 години.

„Имах неправилна връзка с възрастен, който имаше позиция на власт и това със сигурност е повлияло на представата ми за здравословна връзка. Изгубих и страстта си към баскетбола.“, споделя ММА състезателката.

В иска Макфърлейн добавя, че Йуен я е карал насила да докосва гениталиите му и дори е предлагал заплащане за сексуални актове и е изпращал свои снимки на Лима и нейните приятелки. Едно от момичетата е предало на властите и съобщения, в които се вижда как треньорът ги заплашва.

От гимназията в Хонолулу съобщават, че ще разследват случая и са отдадени на разрешаването му. Макфърлейн твърди, че през 2005 е дала информация за посегателствата на Йуен на училището и е поискала помощ и защита, но никой не откликнал на молбите ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Стига де !

    4 0 Отговор
    Ох,, какво ли да е верно. ..
  • 3 biggy_

    7 0 Отговор
    Уважаеми,
    авторе,чувствам се длъжен да спомена,че в кирилицата има една буквичка “Ю”,с която успешно би заменил “ЙУ” във фамилията на този изнасилвач.Обади се на началния си учител по Български език,питай го как е и му обясни,какво работиш и как пишеш.Сигурен съм,че ще се гордее с теб........
  • 4 Ставри

    1 1 Отговор
    Тиа па се след 20г. се сещат ,че са били насилвани
  • 5 Тренера

    2 0 Отговор
    Хубава си моя горо,миришеш на младост
  • 6 Настопроценти

    1 1 Отговор
    Тая на снимката няма да я докосна,камо ли да имам сексуално посегателство. Абсурдъ!