27 Август, 2012 11:16 577 0

Белгия със стартове за Ф1 до 2015г.

  • белгия-
  • гран при-
  • формула 1-
  • екълстоун-
  • договор
Белгия със стартове за Ф1 до 2015г. - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгия удължи договора си с ръководството на Формула 1 за стартове в страната. Новото споразумение е подписано и гарантира участието на белгийското Гран при в календара на състезанията от най-известната серия за автомобилни състезания за следващите две години.

Финансовият министър на страната Жан-Клод Маркур не пожела да разкрие всички детайли по сделката, но обяви, че стойността на новия договор е паднала. Припомняме, че до последно не се знаеше дали Формула 1 ще продължи да се провежда в Белгия, тъй като Бърни Екълстоун обяви, че има възможност Франция да намери отново място в календара, което означаваше, че надпреварата ще се редува с Гран при на Белгия.

Маркур призна, че френското правителство не е успяло да се договори с ръководството на Формула 1 и затова състезанието ще продължи да се провежда следващите две години само в Белгия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА