Last news in Fakti

1 Септември, 2012 09:10 621 0

Милан се подсили с халф на Манчестър Сити

  • найджъл де йонг-
  • де йонг-
  • сити-
  • мнчестър-
  • милан-
  • галиани-
  • берлускони-
  • мечта-
  • "росонерите"

Това е третият трансфер на

Милан се подсили с халф на Манчестър Сити - 1
Снимка: Де йонг, ЕПА/БГНЕС

Милан привлече в състава си холандския национал Найджъл Де Йонг от шампиона на Англия Манчестър Сити за скромната сума от 3,5 милиона евро.

"За радост на нашите фенове можем официално да съобщим, че Найджъл Де Йонг вече е наш футболист. Той ще бъде важно попълнение за състава", се казва в официално съобщение на клуба.

Дефанзивният полузащитник от своя страна разкри, че да играе за "росонерие" е било неговата детска мечта и той няма търпение да се възползва от предоставената му възможност.

27-годишният полузащитник премина в Сити през 2009 година, но вече не влиза в плановете на мениджъра  Роберто Манчини. Холандецът имаше договор за още един сезон и това беше последната реална възможност на клуба да го продаде с трансферна сума.

"Щастлив съм, Милан е страхотен клуб и е нова важна възможност за мен в живота ми. Всеки познава историята на Милан. Всеки като дете е искал да играе в Милан", сподели Де Йонг пред "Скай Спортс Италия".

Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани похвали последните действия на клуба на трансферния пазар и заяви, че спечелването на титлата в Серия А е единственият приемлив начин, по който треньорът Масилимилиано Алегри може да се отблагодари за направените инвестиции.

"Ние смятаме, че  Де Йонг е един от най-добрите дефанзивни полузащитници в света. Вярваме, че се справихме добре на трансферния пазар, привличайки Нианг, Боян Къркич и Де Йънг.

Благодарим на президента Силвио Берлускони, който отново изгради един конкурентоспособен Милан, който да спечели трофея в Серия А", каза Галиани.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА