20 Май, 2020 10:45 1 553 0

ЛеБрон Джеймс: Майкъл Джордан ми излеждаше като Христос

  • леброн джеймс-
  • среща-
  • спомен-
  • исус христос-
  • джордан-
  • мечта

"Не мислех, че той е реален", добави звездата на ЛА Лейкърс

ЛеБрон Джеймс: Майкъл Джордан ми излеждаше като Христос - 1
Снимка: БГНЕС

Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс разказа в шоуто Uninterrupted за първата си среща с легендата Майкъл Джордан. Това се случва през 2001 година, когато Въздушния, вече в доста късна фаза на кариерата си, се подготвя за второто си завръщане в НБА и организира тренировъчни кампове в Чикаго. Именно там 16-годишният ученик по това време ЛеБрон осъществява първия си досег до своя идол Ем Джей.

"Какво беше преживяването за мен? Нямаш си идея, човече. Има двама души, които съм срещнал и са променили живота ми. Единият е жена ми, с която сме заедно от 2002 година, а когато срещнах Майкъл Джордан през 2001, буквално не можех да повярвам, че е той. Не можех да го повярвам. Този човек ми изглеждаше като Исус Христос. За мен той беше като черния Исус и никой не можеше да ме убеди в нещо различно.

Не мислех, че той е реален човек. Вие не разбирате, аз не мислех, че Майкъл Джордан е реален. Мислех, че той живее само в телевизията, в игри, в реклами... не мислех, че е истински. И когато го видях, си помислих: "Дори в този ден Всевишния да ме вземе при себе си, аз пак ще съм имал прекрасен живот".

Не ме пуснаха в игра в първия час. Бях младо момче, което чакаше реда си. Честно казано, дори не мислех, че ще получа възможност да играя. И единствената причина, поради която влязох в игра, беше, че някои от другите баскетболисти се умориха. Да бъда на игрището, 16-годишен ученик, заедно с любимия ми играч за всички времена, беше нереално. Молех се някой да не ме докосне в този момент, за да не се събудя", разказа Джеймс.

ЛеБрон си припомни и друг камп, през 2003 - годината, в която той е новобранец в НБА. Тогава той отново е поканен от Майкъл Джордан, този път в Санта Барбара и ЛеБрон твърди, че когато са били в един отбор с Въздушния, двамата не са загубили нито веднъж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА