Last news in Fakti

5 Юни, 2020 13:56 1 773 3

Венци Стефанов: Дано Славия се качи с едно място в класирането

  • иванов-
  • стефанов-
  • десподов-
  • национален отбор-
  • славия-
  • пожелание-
  • класиране-
  • фалит-
  • финанси-
  • коментар

"Десподов да не е пакистанец? Той може да струва 3 милиона, други не", заяви в характерния си стил босът на Славия

Венци Стефанов: Дано Славия се качи с едно място в класирането - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че се надява тимът му да се изкачи поне с едно място в класирането. В момента "белите" са на пето място в efbet Лига с 42 точки - на 4 от второто място.

Босът на столичани допълни, че се надява заради лошото финансово състояние на клубовете заради пандемията от коронавирус те да заложат на повече български футболисти.

"Трябва да си дадем сметка, че това принудително отсъствие на спорта няма да се отрази добре на състезанията. Хубаво е, че ще има фенове на мачовете. Дано мачовете да им донесат радост. Надявам се да няма и ексцесии по трибуните и всичко да мине под знака на феърплея. Играчите на Славия работят с желание, но трудно може да се достигне формата на футболистите в следващите 6-7 мача. Ние разчитаме на български състезатели. На тях трябва да им бъде даден шанс да участват в мачовете от родния шампионат. Наемникът винаги си остава наемник. Дано националните треньори погледнат повече към родните футболисти, а не да чакат в представителните тимове да влязат чужденци. Иска ми се колкото може повече мачове да спечелим и да се качим поне едно място в класирането".

Стефанов също така разкри, че новакът в елита от новия сезон ЦСКА 1948 има интерес към капитана на Славия Галин Иванов. Според боса на "белите" условията, които му предлагат са много по-добри от тези, които той може да предложи.

"Разговарях с Галин Иванов и представители на ЦСКА 1948. Той е на 32 години. Условията, които ЦСКА му предлага са в пъти по-добри от тези, които Славия му предлага. Той трябва да реши бъдещето си. Никога не бих спрял футболист. Всеки има право на по-добър живот. Решението ще го вземе Галин. Има интерес и към други наши играчи. Доста запитвания има. Един от играчите е Филип Кръстев. Те не са от България. Няма клуб у нас, който да му предложи по-добри условия за развитие от Славия".

Стефанов заяви, че хората, които водят умишлено родни клубове към фалит и затъване в дългове трябва да си понесат отговорността.

"Не мога да коментирам какво е състоянието на клубовете пред нас в класирането. Ние ще се хвърлим здраво. Момчетата играят за своята чест. Колко скъпо да струват българите? Десподов да не е пакистанец? Той може да струва 3 милиона, други не. Не може един отбор да има 20-30 милиона задължения. Няма как да харчиш повече отколкото имаш. В един момент кой е виновен? Този, който управлява клуба. Няма как да имаш футболисти с 30-40 хиляди евро заплати. Тези, които са виновни за лошото финансово състояние трябва да си понесат отговорността. Славия няма възможност да дава по 20-30 хиляди заплати на футболистите. Затова и се простираме спрямо бюджета си", завърши президентът на Славия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    7 1 Отговор
    Браво Бате Венци.Това за заплатите на футболистите е много вярно.
  • 2 Бета Чакал

    3 0 Отговор
    Бате Венци, ако не е черното тото, може и шампион да станеш!

    Коментиран от #3

  • 3 Алфа Чакал

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бета Чакал":

    Те пък защото другите не наблягат на черното тото и само той