6 Юни, 2020 11:20 1 123 6

Бивш играч на ЦСКА: В България ме обиждаха на расова основа по три пъти на мач

  • вив соломон-отабор-
  • цска-
  • расизъм

Вив Соломон-Отабор все пак изтъкна и позитивите на краткия си престой в България

Бивш играч на ЦСКА: В България ме обиждаха на расова основа по три пъти на мач - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият атакуващ полузащитник на ЦСКА Вив Соломон-Отабор сподели, че е бил обиждан на расова основа по три пъти на мач по време на престоя си на "Българска армия". 

Отабор беше освободен по време на пандемията от коронавирус, за да бъдат ограничени финансовите последици върху клуба, предизвикани от кризата.

Пред английската медия "Daily Mail" той все пак отказа да изтъква само лошите неща, споделяйки, че престоят му в състава на "червените" е бил изпълнен с полезни неща в професионален план.

"Обиждаха ме на расова основа по три пъти на мач, беше сърцераздирателно. Чудиш се защо им е на тези хора да те съсипват на база на цвета на кожата ти. Клубът беше много отзивчив и ми помагаше в такива случаи. Президентът и моите съотборници ме успокояваха, че това са глупави хора, а българската федерация налагаше глоби. Не беше достатъчно, но поне показваше някаква загриженост. Трябваше да се отстраня и от подобни коментари в социалните мрежи, но и това не е особено лесно.", разказва Отабор.

"ЦСКА е огромен клуб и беше голяма възможност за мен да работя с Люпко Петрович. Контролът във връзка с храненето беше по-стриктен, отколкото до момента в Англия. Върнах се на Острова с променен манталитет, излязох от комфортната си зона и се надявам това да ми помогне да достигна до върха отново", споделя още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    6 1 Отговор
    Анонимник , дето няма с какво друго да го забележиш. Нали не са го обиждали в съблекалнята, да не плаче.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хигу

    5 0 Отговор
    Банани с пижами!!
  • 4 Шопо

    4 0 Отговор
    През 1989 на Капъкуле ги обиждаха по 11 пъти...
  • 5 Онзи

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    Може и там да са го обиждали и да не му е харесало , защото са били тънкопишковци !
  • 6 Съиграчите са те лъгали

    5 0 Отговор
    Не са били глупави хората дето те обиждат, просто са били нормални хора!