Last news in Fakti

6 Юни, 2020 13:16 2 470 12

Майкъл Джордан дарява умопомрачителна сума за борбата срещу расизма

  • майкъл джордан-
  • дарение-
  • 100 милиона долара-
  • борба с расизма

Сумата ще бъде разпределена в рамките на 10 години

Майкъл Джордан дарява умопомрачителна сума за борбата срещу расизма - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Баскетболната легенда Майкъл Джордан обяви, че ще направи дарение от 100 милиона долара в подкрепа на битката срещу расизма. Постъпката на Джордан идва след бунтовете в САЩ, които избухнаха след смъртта на Джордж Флойд, дошла след грубо полицейско насилие.

Дарението на Джордан ще бъде направено към групи, които се борят срещу расовото неравенство и защитават социалната справедливост. Сумата ще бъде разпределена в рамките на 10 години.

"Съвместно Майкъл Джордан и бранда "Джорджан" решиха да направят дарение от 100 милиона в следващите 10 години. Всички ние трябва да обединим сили и да направим така, че ефектът от нашите действия да бъде дълготраен", заяви президентът на марката “Джордан” Крейг Уилямс.

"Трябва да се вслушаме един в друг, да проявяваме състрадание и съпричастност и никога да не обръщаме гръб на безсмислената бруталност. Трябва да продължим мирните изказвания срещу несправедливостта", написа Майкъл Джордан след смъртта на Флойд.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Метко

    3 7 Отговор
    Машаала!
  • 3 23 23 23

    10 9 Отговор
    Целия съм в джордан от главата до петите ! Респект
  • 4 Анонимен

    21 3 Отговор
    Каква е тая борба срещу расизма, на която й трябват пари?! Аз съм расист и с пари няма да ме променят.
  • 5 888888

    10 3 Отговор
    Миришат лошо.
  • 6 Гого

    23 5 Отговор
    Значи белите ходеха на мачовете на Джордан и от техните пари стана милионер, и въпреки това мрази белите! С какъв расизъм се е сблъсквал тоя черен кюмюр Джордън????

    Коментиран от #10

  • 7 предложение

    6 1 Отговор
    просто като на някой събрат, му потрябват няколко долара да му се дават от даренията, така закъсалите за хляб събратя няма да правят престъпления, и така расизма няма да бъде толкова пламенен, и съответно няма да има нужда от организации за борба, дето не е и сигурно за какво точно ще харчи
  • 8 1234

    21 0 Отговор
    Черните също са расисти и мразят белите, както и ромите мразят не само българите, а и всички бели! Имам познати роми които живеят в Германия на социал държавата им е дала безплатен апартамент в Германия, помощи, а тия само пият и жените им само раждат за още помощи!
    И миналата година се бяха прибрали от Германия и се заговорихме за германците, и като започнаха да ги плюват, били студени, лоши гадни и още какво ли не!
  • 9 Баш Бащицата

    3 1 Отговор
    Нищо чудно. Кат го гледам на снимката.
  • 10 Гого бе

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гого":

    пак нищо не си разбрал или не си допрочел. Да е казал, че мрази белите. Да не ги дава парите за това случайно. Призивът му е за мирни изказвания срещу несправедливостта, а не да трошат и разграбват магазини на бели хора. И да живеят всички нормални хора в страх и ад дни наред.

    Коментиран от #11

  • 11 Гого

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гого бе":

    Напротив разбрал съм, в САЩ белите нямат същите права, като черните! И за работа първо взимат черните, и за университети, ако работиш с черен и той се скатава работодателя си премълчава, но ако ти се скатаеш веднага те уволняват! Не е много готино да си бял в сащ!
    Да полицията е такава, защото всеки има по 5 оръжия законни, незаконни и тази полиция не може да работи по друг начин! Плюс това никой няма да иска да работи като полицай, ако им орежат правомощията, няма да са съгласни да бъдат застрелвани от първобитни негра!
    Джордан, както и повечето негра е нагъл
  • 12 Геро

    0 0 Отговор
    Велик играч, велик човек
    Свалям шапка