Last news in Fakti

11 Юни, 2020 05:15 1 048 0

Арсенал прави всичко възможно да убеди Обамеянг да подпише нов договор

  • агент-
  • баща-
  • убеждаване-
  • обамеянг-
  • оставане-
  • договор-
  • свободен агент-
  • арсенал

Ръководството на "артилеристите" не иска да изпусне голмайстора си за без пари

Арсенал прави всичко възможно да убеди Обамеянг да подпише нов договор - 1
Снимка: БГНЕС

В Арсенал се надяват, че добрите отношения на клуба с агента на Пиер-Емерик Обамеянг, който е и негов баща, ще помогнат в убеждаването на играча да подпише нов договор с отбора. 30-годишният нападател има 20 гола за лондончани през този сезон и договорът му изтича през лятото на следващата година.

Въпреки това обаче ръководството на Арсенал остава оптимистично настроено, че футболистът ще остане на “Емиратс” и не биха го изтървали за без пари, когато контрактът му изтече. Според The Daily Telegraph от отбора имат добри отношения с бащата на Обамеянг - Пиер-Франсоа, което дава надежда на клуба, че футболистът ще остане при “топчиите”. Името на габонския национал, който спечели “Златната обувка” през изминалия сезон във Висшата лига, се свързва с трансфер в Реал Мадрид и Барселона през последните месеци.

Това означава, че от Арсенал трябва да решат дали да продадат играча си през този трансферен прозорец, или да рискуват да го изпуснат за без пари догодина. След кризата от пандемията с COVID-19 финансовото състояние на “артилеристите”, както и на всеки друг клуб, бе засегнато и техен приоритет е да задържат Обамеянг, вместо да търсят негов заместник.

Нападателят пристигна в клуба през 2018-а, като от тогава насам той има на сметката си 61 гола в 97 мача и се превърна в основен играч за Арсенал. Към момента “топчиите” се намират на 9-та позиция на 8 точки зад четвъртия Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА