Last news in Fakti

16 Юни, 2020 15:43 1 132 1

Бивш футболист на Ливърпул: Настоящият тим не е един от най-великите в историята

  • колимор-
  • ливърпул-
  • величие-
  • конкуренция-
  • отбори-
  • висша лига-
  • мнение-
  • изненада

"Те нямат никаква конкуренция в Англия - другите отбори са много слаби", смята Стан Колимор

Бивш футболист на Ливърпул: Настоящият тим не е един от най-великите в историята - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист на Ливърпул Стан Колимор направи шокиращ коментар за настоящия тим на мърсисайдци, който се е устремил към безапелационно спечелване на титлата в английската Висша лига. Според него този отбор на „червените“ няма да влезе в историята като един от най-добрите английски отбори, а причината е, че футболистите на Юрген Клоп не са имали достойни съперници този сезон.

Мърсисайдци са само на шест точки от първа титла от 30 години насам, след като загубиха само в един от 29 кръга насам преди рестарта на първенството, което бе спряно заради пандемията от коронавирус. Тимът на Клоп все още може да подобри рекорда за най-много спечелени точки в един сезон, но според Колимор това не е достатъчно, за да може този отбор да се нареди сред най-великите на Острова.

"Ливърпул има добър отбор и заслужено е на два мача от титлата. И докато се радвам за техния успех, няма как да не отчетем, че доминацията на отбора на Юрген Клоп се дължи на тяхната игра, но и на факта, че останалите отбори не са в особено добра форма“, сподели Колимор пред "Мирър".

„Доминацията на Ливърпул не е доказателство за това, че гледаме един от най-великите отбори в историята, а за това, че само клубовете с най-големите бюджети успяват да напълнят съставите си с достатъчно качествени футболисти, което носи неравенство. Ливърпул е страхотен, но дали ще бъде запомнен като един от най-добрите английски отбори в историята? Не - заради горепосочените причини", добавя легендата.

Ливърпул може да спечели титлата още следващия уикенд при победа в градското дерби с Евертън, но само ако Манчестър Сити не победи Арсенал тази сряда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    Действително не помня някой да е ставал шампион докато се бори с още 4 отбора за титлата. По същата логика можем да плюем трите поредни купи от ШЛ на Реал Мадрид, защото не срещнаха много отбори в топ форма.