Last news in Fakti

23 Юни, 2020 12:18 3 039 3

Трагедия! Почина легенда на Милан

  • прати-
  • милан-
  • легенда-
  • смърт

Пиерино Прати издъхна на 73-годишна възраст

Скръбна вест разтърси футболните фенове в цял свят след съобщението за смъртта на легендата Пиерино Прати. 73-годишният нападател издъхна след боледуване, а новината съобщи друга местна легенда Бруно Конти.

Пиерино Прати постигна най-големите си успехи с фланелките на Фиорентина, Милан и Рома.

Италианецът вкара 100 гола в 232 мача в Серия А, като печели и голмайсторския приз през 1967/68 с 15 попадения. Той печели КЕШ, титлата в Италия, Купата на Италия, Междуконтиненталната купа и два пъти Купата на УЕФА.

Пиерино Прати е в тима на Италия, спечелил Европейското първенство през 1968 година, както и в отбора, играл финал за световната титла през 1970 година. 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охо Бохо

    3 4 Отговор
    За кого е трагедия? Човекът си е поживял~73 г не са малко! Сигурно на роднините му е мъчно, но от смъртта по сигурно няма. Да не преждевременна само.
  • 2 Пижо

    5 0 Отговор
    Прати,Доменгини,Факети...... велики!!!!!!!!
  • 3 123456

    0 0 Отговор
    Това не е трагедия , а част от живота . Трагедия е нещо съвсем различно което засяга повечето хора . Тези журналистчета така и не се ограмотиха .