Last news in Fakti

7 Юли, 2020 17:13 926 1

Сетиен: Понякога решенията фаворизират един или друг отбор

  • var-
  • мнение-
  • сетиен-
  • барселона-
  • реал мадрид-
  • съдийство-
  • ситуации-
  • титла

"Има ситуации, които на всички ни се струват странни, що се отнася до употребата на този инструмент", смята наставникът на Барселона

Сетиен: Понякога решенията фаворизират един или друг отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Барселона Кике Сетиен също взе отношение по темата с употребата на VAR в мачовете от Ла Лига след подновяването на сезона. По-рано президентът на клуба Джосеп Мария Бартомеу изрази мнение, че напоследък системата не се използва по честен начин.

“Няма причина защо на мен да ми се струва лошо някой да си споделя мнението. Не съм слушал президента, но той го е направил с уважение. Има ситуации, които на всички ни се струват странни, що се отнася до употребата на този инструмент. Има конкретни действия, които някой път се гледат, а друг път - не. Разполагаме с необикновен инструмент, но не мисля, че се използва по универсален начин. Трябва да постигнем съгласие относно това, защото то те разсейва. Също така всеки интерпретира по собствен начин какво се случва. След това трябва да се универсализира този критерий и ако трябва да се гледат някои ситуации, да се гледат и останалите. Ако ли не, да се приема решението на съдията, както беше преди.

Ако Реал Мадрид спечели шампионата заради VAR? Понякога решенията фаворизират един или друг отбор. Един път те са правилни, друг път - грешни. Винаги един тим се вижда облагодетелстван, а друг - ощетен. Разбира се, че все още можем да станем шампиони, казва го математиката. Трябва да съхраним надеждата до последния ден. Трябва да се концентрираме върху това какво можем да направим ние. Да печелим, да оставяме добри впечатления и да прогресираме. Ако не в тази ситуация, то всичко това да послужи в следващата.

Дали Реал са най-добрият отбор и заслужават повече да са лидери? Ще говоря за нас. Имахме серия от мачове, в които не успяхме да се разпишем и в които не знам дали се справихме толкова добре, колкото във Виляреал. Но в първия половин час в Севиля и Виго трябваше да поведем с разлика. Има няколко двубоя, в които играхме добре, но ни липсваше това във Виляреал. То е вдъхновение, което понякога имаш, а друг път не, но има неща, които правиш добре, както и такива, които не правиш добре. Доволни сме от начина, по който вървят нещата. Например срещу Атлетико Мадрид направихме много силен мач срещу опонент, който най-много ни усложни нещата. Има много вътрешни неща, които вие със сигурност няма да оцените. Вземате предвид единствено головете, но има много повече от тях”, заяви Сетиен по време на пресконференцията си преди градското дерби с Еспаньол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе дриш льо

    1 0 Отговор
    А двете дузпи на Ноу Камп? Що не критикуваш VAR?