Last news in Fakti

23 Юли, 2020 13:30 1 248 0

Футболисти на Лудогорец окупираха класация у нас

  • вандерсон-
  • лудогорец-
  • топ 3-
  • класация-
  • статистика-
  • награда

Вандерсон бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец юни според InStat Index

Футболисти на Лудогорец окупираха класация у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Атакуващият халф на шампиона Лудогорец – Вандерсон, бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец юни според InStat Index. Класацията се прави за втори пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

32-годишният бразилец натрупа индекс на ИНСТАТ 333 и за първи път печели престижната награда от създаването на класацията. Любопитното е, че призовата тройка се допълва от други двама бразилски играчи на Лудогорец, което също се случва за първи път.

Втори в подреждането е халфът Каули Оливейра с индекс 317,8, а на трета позиция се нареди защитникът Сисиньо с 303,75 ИНСТАТ индекс.

Припомняме, че за победител се обявява играчът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на футболиста - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

През завършилия преди дни сезон победителите в предишните класации за най-добър футболист според InStat Index за съответните месеци бяха Иван Горанов (Левски), Евандро (ЦСКА), Холмар Ейолфсон (Левски, два пъти), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив), Джоди Лукоки (Лудогорец) и Тодор Неделев (Ботев Пловдив).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА