24 Юли, 2020 16:16 1 122 1

Джарета: Чувствам се добре в ЦСКА

  • джарета-
  • цска-
  • работа-
  • интерес-
  • щастие-
  • чувство-
  • спортен директор-
  • договор

"Работя в условия, които се различават от италианските", но е интересно", призна спортният директор на ЦСКА

Джарета: Чувствам се добре в ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю в предаването „Open Stadium“ на италианското „TMW Radio“. В изявлението си той посочи голяма трудност пред клуба преди началото на новия сезон. Както е известно, италианецът трябва да се прибере в България, за да се срещне с клубната управа и да реши бъдещето си при "червените". Неговият договор изтече с края на сезона.

„Първенството се подновява на 7 август, а завършихме предишния сезон в средата на юли. Дадохме почивка на играчите и сега имат точно пет дни за истинска подготовка за новия сезон. Това е много трудна ситуация. Безпрецедентна е, но е такава за почти всички отбори в първенството“, обясни Джарета.

„От друга страна имаме достатъчно дълъг период, за да правим трансфери. Пазарът беше отворен веднага след финиширането на сезона и ще затвори в края на септември. Дори се говори, че може да бъде удължен и през октомври. Това е дълго време, през което ще може да привлечем играчи, ако имаме нужда“, допълни италианецът.

„Два сезона вече съм в ЦСКА. Изпитах удоволствие да работя в чужбина. Това е признание за мен. Чувствам се добре, сблъсквам се с нова култура, уча нов език. Работя в условия, които се различават от италианските. Не изключвам възможността един ден да се върна на работа в Италия, но за момента нямам предложения“, заяви спортният директор на „червените“.

Той коментира и ситуацията с присъствието на фенове на мачовете в България. Първоначално беше разрешено присъствието на зрители по стадионите, а след това спряха достъпа на привържениците.

„Първоначално имаше частично отваряне и допускане на ограничен брой фенове. Тогава дойде финала за купата на България и имаше огромно струпване на хора по входовете. Увеличи се бройката на заразените, имаше и инфектирани футболисти. Това доведе до затварянето на стадионите и последните два кръга играхме без публика. Въпреки че имаше стриктни правила и зрителите бяха призовавани да не се струпват на едно място по високоговорителите, нямаше начин да предотвратим събирането им заедно“, призна Кристиано Джарета.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    1 0 Отговор
    Ивооооооо, кое цска? С ТИРЕТО или 1948? На снимката на шалчето има ТИРЕ СОФИЯ!