Last news in Fakti

26 Юли, 2020 15:28 1 336 3

Президентът на Барселона: Кике Сетиен ще води Барселона и през следващия сезон

  • сетиен-
  • президент-
  • бартомеу-
  • меси-
  • барселона-
  • треньор

Новината със сигурност няма да се хареса на Лео Меси и компания

Президентът на Барселона: Кике Сетиен ще води Барселона и през следващия сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу обяви, че треньорска смяна не се предвижда и Кике Сетиен ще води състава и през идния шампионат. След като “лос кулес” загубиха титлата в Ла Лига, се заговори, че наставникът може да бъде заменен. Самият специалист също не изключваше да бъде освободен. Според боса обаче това няма да се случи.

“Кике Сетиен има договор с Барса и ние му вярваме за идния сезон”, заяви Бартомеу в интервю за Mundo Deportivo. Той потвърди, че поддържа връзка със спрягания за треньор Чави Ернандес, но засега той няма да заменя наставника.

Бартомеу увери, че треньорите са тези, които взимат решения кои футболисти да бъдат привличани. “Искам от треньорския щаб да комуникира с играчите и да обменя мнения с тях, защото това обединява колектива”, препоръча президентът.

Той коментира и трансферната политика, като потвърди казаното преди две седмици, че преговорите за Лаутаро Мартинес от Интер са “замразени”. За пореден път Бартомеу сподели, че е сигурен, че Лионел Меси няма да напусне.

А на въпрос дали все пак каталунците ще привлекат някого, Бартомеу отговори, че клубът вече има седем нови попълнения. В бройката той включи спазарените младоци Педри (17 г. от Лас Палмас), Тринкао (20 г., Брага), Матеус Фернандеш (22 г., Палмейрас), купения от Ювентус Миралем Пянич, както и налагащите се вече в първия тим юноши на клуба Роналд Араухо, Ансу Фати и Рики Пуч.

Бартомеу също така потвърди информацията, че ако през идния сезон Луис Суарес запише участие в 60% от мачовете, договорът му автоматично ще бъде удължен до лятото на 2022 г.

Освен това след края на Шампионската лига през август клубът ще обяви, че е подписал рекламен договор, според който името на стадиона “Камп Ноу” ще бъде сменено.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    4 0 Отговор
    Може ли и Бартомеу да си тръгне по рано...Лапорта чака грешна стъпка
  • 2 глоги

    2 0 Отговор
    Кики Сутиен ще води състава и през следващия шампионат.
  • 3 Малии

    1 0 Отговор
    Пак калъфка?