Last news in Fakti

1 Август, 2020 14:15 1 967 0

Ето кога ще стартира новият сезон за елитния ни баскетбол

  • нбл-
  • нов сезон

Клубовете се обединиха около решението крайно класиране в НБЛ да се обявява при минимум изиграни два етапа на първенството и равен брой изиграни мачове от всички отбори

Ето кога ще стартира новият сезон за елитния ни баскетбол - 1
Снимка: БГНЕС

На свое заседание вчера Общото събрание на клубовете в НБЛ прие система и календар за новия сезон в елита. Въз основа на опита от незавършилия заради извънредното положение и пандемията с COVID-19 сезон 2019/2020 в новия документ бяха допълнени нови текстове, които да влязат в сила при подобни ситуации.

Новият сезон ще стартира през месец октомври тази година.

Клубовете се обединиха около решението крайно класиране в НБЛ да се обявява при минимум изиграни два етапа на първенството и равен брой изиграни мачове от всички отбори. В този случай, шампион на първенството не се обявява, но се запазва ранкингът на отборите според това класиране.

Решено бе и плейофи да се провеждат най-късно до 15.06.2021 г. в случай, че има възможност да се проведат четвъртфинали, полуфинали и финали в серии поне 2 от 3 срещи.

Възможно е провеждането на срещи от първенството и без публика, ако това е наложено от епидемичната обстановка в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА