10 Август, 2020 17:17 1 538 3

Спартак Москва плаши с напускане на шампионата

  • спартак москва-
  • изваждане-
  • бойкот-
  • съдийство-
  • шампионат-
  • ощетяване

Собственикът на московчани Леонид Федун заплаши, че ще извади отбора от първенството в знак на протест срещу системното ощетяване на "червено-белите" от съдиите

Спартак Москва плаши с напускане на шампионата - 1
Снимка: БГНЕС

Още първият кръг от новия сезон в руската Премиер лига роди огромен скандал. Собственикът на Спартак (Москва) Леонид Федун заяви, че ще извади отбора от първенството в знак на протест срещу системното ощетяване на "червено-белите" от съдиите. Снощи Спартак направи 2:2 у дома срещу Сочи, след като водеше с 2:0, а двата гола за гостите паднаха от дузпи. Редица съдийски анализатори разкритикуваха решенията на рефера Василий Казарцев, особено за отсъждането на втората дузпа. Тя бе свирена в 90-ата минута, след като съдията прибегна до помощта на VAR.

"Утре ще обявя официално изваждането на отбора от първенството. Нека си играят без нас. Напишете го точно така. Не искам да участвам в тази клоунада и да си хвърлям парите на вятъра. Щом Спартак е ненужен, така да е", заяви бесният Федун пред "Спорт-Експрес".

"Няма да мълчим. Ще се борим за Спартак! "Червено-бели", благодарим ви за мощната подкрепа", написаха от Спартак в профила си в Instagram.

Журналистът Нобел Арустамян съобщи, че цялата бригада от снощния мач на "Откритие Арена" ще мине тест с полиграф по настояване на шефа на съдийската комисия Ашот Хачатурянц.

Появиха се информации, че Хачатурянц е останал дотолкова разочарован от съдийството на Казарцев, че е решил да подаде оставка. Шефът на Руския футболен съюз Александър Дюков обаче му има пълно доверие и ще се опита да го разубеди.

От Спартак многократно се оплакваха от съдийски решения в техен ущърб и през миналия сезон. Руският гранд завърши в средата на класирането и отпадна на полуфиналите за Купата на Русия от Зенит, като по този начин не успя да се добере до участие в евротурнирите.
 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснак

    2 1 Отговор
    Спатрак и только Спартак - Москва!
  • 2 Руснак

    3 1 Отговор
    Спартак и только Спартак - Москва!
    Вперёд, Фратрия! Вперёд, Спартак!
  • 3 Тука кога?

    0 0 Отговор
    Кога? Кога? Тука вместо рефера, подкупват направо шефа на съдиите и затова се мълчи.